I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Fabrika vode gradi se u skladu sa predviđenom dinamikom

Radovi na parceli na kojoj je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode izvode se punim intenzitetom i prema planiranoj dinamici, potrvdilo je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

fabrika-vode

– Do petka 4. novembra završeni su radovi na betoniranju ploče bazena za prijem sirove vode, a šalovanje zidova bazena, kao priprema za betoniranje, u završnoj je fazi. Na bazenu za pitku vodu izbetonirana su četiri ugaona zida u visini od 3,65 metra. Na ploči za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu vrši se priprema čelične armature za nalivanje betonske ploče i greda, a ugrađeni su i samci na koje će se vezati čelična konstrukcija budućeg objekta. Za ploču jonoizmenjivača završeni su grubi građevinski, odnosno zemljani radovi, i nasut je šljunak. Elektrodistribucija Zrenjanin iskopala je kompletne rovove za postavljanje kablova visokog napona do gradilišta, čime će se rešiti napajanje samog postrojenja za preradu pitke vode, kažu u tom preduzeću.

Planirano je da građevinski radovi, ukoliko ne dođe do drastičnih pogoršanja vremenskih uslova, budu završeni do kraja decembra. U toku samih građevinskih radova vršiće se i postavljanje same opreme.

I Taxi Zrenjanin

fabrika-vode1

-Više od 80 posto opreme je na raspolaganju izvođaču radova, kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu, a u toku su završni radovi na preostaloj opremi koju rade preduzeća koja su angažovana u Srbiji, ističu u „Vodovodu“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon završetka građevinskih radova i montaže kompletne opreme, odnosno nakon završetka izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitke vode, sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana, tokom kojih će se vršiti podešavanje parametara i vršiti kontrolne analize vode iz postrojenja, a nakon postizanja kvaliteta vode po standardima koje propisuje Republika Srbija, voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana i samim korisnicima.

Izgradnju fabrike vode pratite UŽIVO:

http://www.zrenjanin.rs/video2.html

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh