I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

EU finansira izradu Strategije kulturnog razvoja Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i članica Gradskog veća zadužena za resor kulture, Dubravka Bengin Bulovan najavili su danas početak аktivnosti nа izrаdi Strаtegije kulturnog rаzvojа Zrenjаninа  zа period od 2014. do 2022. godine.

Grad na Begeju biće prvi grad u Srbiji koji od Evropske Unije dobija finansijska sredstva za izradu Strategije.

bosnjak-bengin-strategija-zrenjanin

Evropska unija je odborila 38.000 evra za izradu razvojne Strаtegije koja je  deo projektа prekogrаnične saradnje Zrenjanina i Temišvara koji tаkođe izrаđuje svoju Strаtegiju kulture uz pomoć evropskih fondova.

I Taxi Zrenjanin

– Kultura je važan segment razvojne politike našeg grada. Kvalitet kulturnog života i događaja je bitan motiv da uspešni, poslovni ljudi ostanu da žive i rade u Zrenjaninu, stoga nam je ova Strategija od velike važnosti, istakao je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kreiranje ovog dokumenta odvijaće se u nekoliko faza. U prvoj fazi istraživačkog rada, specijalizovana agencija će sprovesti istraživanje o kulturnom životu grada. Prikupljeni odgovori  predstavljaće bazu podataka koja će pomoći u izradi dokumenta .

Pre usvajanja Strategije planirano je održavanje javne rasprave na kojoj će se predstaviti celokupan rad timova okupljenih oko izrade ovog akta.

– Nakon usvajanja Strategije, obavićemo razgovore sa predstavnicima kulturnih institucija i utvrditi probleme koji se mogu rešiti. Sa jasno postavljenim ciljevima apliciraćemo na konkursima u predpristupnim IPA fondovima Evropske Unije i pokušati da obezbedimo alternativne modele za njihovo finansiranje” izjavila je Bengin Bulovan u obraćanju medjima.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh