I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Evo šta je potrebno da se isključite sa mreže daljinskog grejanja

Visoki računi za grejanje ove ziome doveli su više od 7000 korisnika daljinskog grejanja u nezavidnu situaciju.

I dok jedan broj korisnika razmišlja o ugradnji pojedinačnih delitelja toplote ne bi li uštedeli, ima i onih koji se raspituju na koji način mogu da se isključe sa sistema daljinskog grejanja.

merac-toplote

Na sajtu JKP „Gradska toplana“ navedena je detaljna procedura za sve one koji se odluče na takav korak. Ovde se između ostalog napominje da se isključenje ne može izvršiti u periodu trajanja grejne sezone, odnosno od 15. oktobra do 15. aprila, što jednako važi i za kupce u individualnom kao i u kolektivnom tipu stanovanja.

I Taxi Zrenjanin

Isključenje u kolektivnom stanovanju

1. Kupac koji želi da se isključi sa sistema daljisnkog grejanja mora imati popunjen obrazac Saglasnosti. Neophodno je da ovaj obrazac potpišu svi vlasnici stanova u zgradi u kojoj se vrši isključenje. Ukoliko se ne prikupe svi potpisi, obrazac nije važeći i isključenje nije moguće izvršiti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

2. Osim obrasca Saglasnosti, kupac mora da preda i zahtev za isključenje koji se piše u slobodnoj formi, sa osnovnim podacima o vlasniku i stambenoj jedinici. Neophodno je dostaviti i dokaz o vlasništvu nad nepokretnošću, kao i kopiju lične karte.

3. Zahtev za isključenje i obrazac Saglasnosti neophodno je predaje se u korisničkom servisu na adresi Rade Končara broj 10 ili se šalje poštom na adresu JKP „Gradska toplana“.

Slična je i procedura kod isključenja korisnika u individualnom tipu stanovanja, osim što kupac nije u obavezi da preda popunjen obrazac Saglasnosti, ukoliko je njegov objekat termički i hidraulički odvojen od drugih objekata sa kojima je priključen na istu toplotnu postanicu i
ukoliko ne deli sekundarnu instalaciju sa njima.

Na tribinama koje su se održavale u mesnim zajednicama pre novog načina obračuna govorilo se da oni koji žive u zgradama i nakon isključenja moraju plaćati određeni paušal jer se preko zidova i okolnih stanova indirektno zagreva i njihov stan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh