I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Emotivci vraćaju stari duh svog naselja kroz sadnju ringlova (VIDEO)

Stanovnici zrenjaninskog naselja „Ruža Šulman“ koji sebe zovu „emotivci“ napravili su još jedan izuzetno lep gest u svom nastojanju da mestu gde žive vrate stari duh.

Nakon što su pre pola godine realizovali sjajnu ideju i kroz igrano-dokumentarni film oživeli uspomene, istoriju i likove koji su obeležili nastajanje ovog naselja sada su otišli i jedan mali korak dalje.

Tačno na mestu gde je nekada postojao ringlov koji je bio mesto sastajanja, druženja, igranja i dečijih vragolija, jednom rečju predivnih uspomena, par decenija kasnije isto društvo rešilo je da zasadi novo stablo i pokloni ga nekim novim klincima. Prvi sneg i prilična hladnoća ovoj ekipi nije ni za trenutak omelo planove. Uz malo kuvane rakije i pogotovo zamasima motika i ašova sneg i led nisu imali nikakve šanse.

Fordomanija

 

Prijatelji, poznanici, rođaci ili kumovi i uopšte bilo ko koga za ovo naselje vezuje bilo koja emocija već nekoliko godina su okupljeni u virtuelnoj formi u okviru Facebook grupe „Naselje Ruža Šulman“.  To je samo način da brže razmenjuju informacije i budu u kontaktu sa onima koji su danas na drugom kraju sveta ali ono istinsko i pravo druženje skoro je isto kao i pre 30 i više godina. To „skoro“ označava da nema više veranja po drveću i jurcanja za loptom od jutra do mraka jer naprosto obaveze ne dozvoljavaju ali dobra volja i energija su iste.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon što su ove godine „emotivci“ ganuli javnost svojim filmom o naselju „Ruža“ u pripremi i je novi film u kom glavnu reč imaju „olimpijci“ potekli iz ovog naselja. Pogledajte kako je protekla sadnja ringlova.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh