I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Trening ronilaca „Begeja“ ispod 20 centimetara leda (VIDEO)

Iako nam ova zima, barem zasad nije pokazala prave zube, neki znakovi ipak postoje.

Noćne temperature jesu u nekom „blagom“ minusu ali daleko od onoga što je bilo prethodnih godina. Sneg se zabeleo tek jednom i potrajao je jedva pola sata, a isto tako i ledena kora na jezeru u centru Zrenjanina i na Peskari je po sistemu „hoću-neću“.

Baš iz tog razloga iz naše arhive smo rešili da repriziramo video prilog u kom su ronioci RK „Begej“ na treningu ispod, tada 20 cm debele ledene kore, ukazali na sve opasnosti koje sobom nosi neodgovorno ponašanje, odnosno kretanje po zaleđenim, a neobezbeđenim površinama reka ili jezera.

Naši ronioci obavili su redovno trenažno ronjenje ispod pomenute ledene kore.  Pre samog ronjenja i navlačenja opreme za ekstremne uslove koja teži preko 30 kilograma, motornom testerom isečena je rupa u ledu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Uz pomoć asistenta na površini, dvojica ronilaca, Goran Kaurić i Slobodan Popov obavili su 15 minutne zarone. Ovakvim treninzima osim što se održava kondicija proverava se i ispravnost opreme koja mora uvek da bude potpuno funkcionalna u slučaju intervencija u elementarnim nepogodama ili drugim incidentima. Više o ovoj vrsti treninga, a naročito o opasnostima koje vrebaju pri neodgovornom kretanju po zaleđenim površinama saznali smo od samih ronilaca.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh