I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Edukativni projekat o odnosu prema životinjama – „Baci kosku!“

Mladi volonteri Udruženja za brigu o životinjama Banata „BETA“ Zrenjanin, organizovali su se nedavno u neformalnu omladinsku grupu „Bejbi BETA“ kroz koju žele da svojim vršnjacima ukažu na važnost odnosa prema životinjama.

U prvim koracima dejstvovanja volonteri „Bejbi BETE“ napisali su zanimljiv projekat „Baci kosku!“ koji će biti realizovan kroz radionice namenjene učenicima osmih razreda osnovnih škola u Zrenjaninu, Elemiru i Aradcu i učenicima svih razreda srednjih škola.

kosku sam pojeo

„Naš i volonteri su na sopstvenu inicijativu rešili da svojim vršnjacima približe život uz životinje jer veruju da se u ovo doba napredne tehnologije i tehnike previše vremena troši pred računarom, a sve manje u prirodi, sa kućnim ljubimcem ili aktivnim učešćem u nekoj volonterskoj organizaciji“, pojasnili su za portal I love Zrenjanin u Udruženju „BETA“.

I Taxi Zrenjanin

U okviru radionica, volonteri će sa osnovcima i srednjoškolcima obrađivati teme o prvoj pomoći za povređene i bolesne životinje, othranjivanju i udomljavanju životinja, negi kućnog ljubimca, i upoznaće ih sa važnim stavkama u Zakonu o dobrobiti životinja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Radionice će biti održane krajem septembra u Kulturnom centru Zrenjanina, nakon čega će, početkom oktobra biti organizovan edukativni izlet u prirodi.

zivotinje

„Ukoliko vremenski uslovi dozvole, tog dana pozvaćemo sve sugrađane da prošetaju i izvedu svog ljubimca, jer ćemo uživo prikazati neke od zahvata za prvu pomoć koju treba pružiti životinjama u nevolji“, kažu u BETI.

Projekat „Baci kosku!“ volonteri „Bejbi BETE“ sprovode uz podršku Resurs centra za srednjebanatski okrug „Omladinski klub Novog Bečeja-NBO“ u okviru programa „Mladi su zakon- srednjebanatski okrug“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh