I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Edukativne radionice za 200 učenika u gradu

Nakon što je pre nekoliko dana predstavljen interaktivni vodič kroz Savremenu galeriju, počele su da se održavaju radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

vodic-kroz-savremenu-galeriju

Vodič je zapravo softver implementiran u uređaj sličan tablet računaru velikih dimenzija, koji se može prenositi kroz celu galeriju. Vodič sadrži podatke o Savremenoj galeriji, umetničkim delima, umetnicima, izložbama, kolonijama i radionicama.

Deo projekta koji je finansirao NIS u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ usmeren je na upoznavanje učenika sa novim uređajem, kako bi stekli naviku da ga sami koriste i tokom individualnih poseta.

PerSu marketi

Prva grupa od 17 đaka Osnovne škole “2. oktobar” posetila je galeriju u petak.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Savremena galerija Zrenjanin planira da u periodu od 20. oktobra do 23. decembra organizuje edukativne radionice za decu školskog uzrasta. Svake nedelјe će se održavati jedna radionica. U zavisnosti od uzrasta, deca će biti podelјena u tri grupe. Prvu grupu činiće deca osnovnih škola uzrasta od 9 do 10 godina, drugu deca uzrasta od 13 do 14 godina, a treću grupu činiće deca srednjoškolskog uzrasta, kažu u galeriji za portal I love Zrenjanin.

Prvi deo edukacije predviđen je za upoznavanje sa vodičom, dok je drugi namenjen praktičnom radu – upoznavanju osnovnih elemenata likovne kulture kroz rad sa različitim likovnim tehnikama i upoznavanjem sa konkretnim umetničkim delima u salonu Savremene galerije Zrenjanin. Svoja zapažanja i utiske učenici će imati prilike da prenesu putem slikarske tehnike, temperom, flomasterima, grafitno olovkom ili vodenim bojama na papiru i hameru.

vodic-kroz-savremenu-galeriju1

Planira se da kroz edukativne radionice u navedenom periodu prođe do 200 dece školskog uzrasta od 9 do 18 godina, iz sedam osnovnih i jedne srednje škole u Zrenjaninu – „Dositej Obradović“, „Jovan Cvijić“, „Sonja Marinković“, „2. oktobar“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Vuk Karadžić“, „Petar Petrović Nјegoš“ i Zrenjaninska gimnazija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh