I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nova šansa za edukaciju i zapošljavanje 90 mladih ljudi

Grad  Zrenjanin je za potrebe kompanija „NIS“ i „Levi9“ napisao projekat „Edukacijom do posla“ kroz koji će se edukovati mlade osobe sa teritorije Zrenjanina.

Partneri na projektu su Tehnički fakultet “ Mihajlo Pupin“, Visoka tehnička škola strukovnih studija i srednja Tehnička škola. Projekat je vredan osam miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta finansiralo 7.102.000 dinara, a grad 900.000 dinara.

Kroz projekat će se edukovati 90 kandidata, 20  zavarivača koje će obučavati Visoka tehnička škola, 30 pomoćnih radnika na bušenju i održavanju koje će obučavati srednja tehnička škola za potrebe NIS – a i 40 programera za programski jezik Java  za kompaniju „Levi9“.

– Svi koji budu završili obuke imaće dodatno znanje i diplomu, i automatski ulaze u bazu podataka ovih kompanija i ako sada ne budu pozvani, postoji šansa da u narednom periodu dobiju novu priliku, rečeno je na današnjem predstavljanju projekta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Prednost pri prijavljivanju imaju kandidati do 30 godina, kandidati koji poseduju diplome mašinskog smera, a po pitanju programera, prednost će imati oni koji su već u toj struci.

Obuka za programere je najkompleksnija i trajaće četiri meseca.

konferencija-edukacija

– Danas smo imali priliku da predstavimo novi projekat „Edukacijom do posla“  koji je upravo prošao na konkursu Ministarstva omladine i sporta. Najveći problem našeg grada jesu upravo nezaposleni i ovo je konkretan projekat kako da zaposlimo što više mladih sugrađana. Ovaj projekat je značajan ne samo zbog edukacije i sticanja novih znanja kod mladih nego i zbog zaposlenja koje je deo ovog projekta, rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Visoka Tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu biće uključena u obuci zavarivača, ukupno njih 20 koji će u dve grupe proći kurs u trajanju od 17 radnih dana.

– Imamo višedecenijsko iskustvo u obuci zavarivača, možemo dati međunarodno priznate sertifikate i ateste.  Sa kompanijom NIS imamo potpisan ugovor u okviru kog smo u poslednje vreme obučili 45 zavarivača. Raspolažemo najsavremenijom opremom za zavarivanje, među kojima je i simulator zavarivanja, rekao je  Dušan Jovanić ispred  Visoke Tehničke škole.

Konkurs je otvoren do 21. novembra, a formular za prijavu nalaze se na sajtu Gradske uprave OVDE, ili se može preuzeti u sobi 53.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh