I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Edukacija o saobraćaju i za najmlađe Zrenjanince

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina u saradnji s Predškolskom ustanovom Zrenjanin organizovao je u od 27. novembra do 10. decembra izvođenje pozorišne predstave namenjene predškolcima, na temu bezbednog i efikasnog učešća u saobraćaju.

Dve predstave izvedene su juče u vrtiću „Leptirić“, u naselju „4. jul“, a jednoj su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i Mirko Petrović, šef Odseka za poslove iz oblasti saobraćaja pri Gradskoj upravi i koordinator projekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petrović kaže da je ovo još jedna u nizu aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja, ovaj put namenjena starijem obdanišnom i pripremnom predškolskom uzrastu, ali da prigodnu predstavu s pažnjom prate i najmlađi mališani u zrenjaninskim vrtićima.

PerSu marketi

– Predviđeno je da se predstava izvede dvadeset puta, u 17 vrtića Predškolske ustanove, pa će je, prema našim procenama, videti više od dve hiljade mališana. Predstava je prilagođena deci i na njima zanimljiv način predstavlja realne saobraćajne situacije i osnovne pojmove koje bi trebalo da znaju kada se nalaze na ulici i postaju učesnici u saobraćaju, objašnjava Petrović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ističe da je i ova akcija jedan od primera brige Grada Zrenjanina za svoje najmlađe sugrađane i njihovo bezbedno učešće u saobraćaju.

– Saobraćajna edukacija i kultura moraju se negovati od najmlađeg uzrasta, a upravo ovom predstavom to se čini na popularan i deci prihvatljiv način. Videli smo da mališani aktivno učestvuju u predstavi i da su dosta toga naučili, a mi ćemo nastaviti da ih dalje edukujemo i na saobraćajnom poligonu, kao što to činimo svake godine za učenike prvog razreda osnovnih škola. Istovremeno vršimo i saobraćajnu regulaciju i dodatno obeležavanje zona oko svih škola u gradu i naseljenim mestima gde postoji potencijalna opasnost po učesnike u saobraćaju. Sve ove aktivnosti nastavićemo da realizujemo i u narednoj godini – rekao je gradonačelnik Janjić, nakon predstave u vrtiću „Leptirić“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više od dve stotine mališana u ovom vrtiću s pažnjom je odgledalo predstavu u kojoj su četiri glumca dočarala osnovne saobraćajne pojmove, kako da se kreću ulicom, prelaze je na semaforizovanoj raskrsnici, na kojim se površinama mogu igrati, kako da dobiju pomoć u saobraćaju i slično. Akcija je završena danas u vrtiću „Biberče“, u kom su takođe bile izvedene dve predstave.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh