I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dve izbegličke porodice dobile kuće u Elemiru

Dve izbegličke porodice dobile su danas krov nad glavom u naseljenon mestu Elemir, u okviru realizacije projekta „Dobre komšije“. Ključevi od novih kuća uručeni su porodicama Latinović i Kovačević.

kuca2

Kuće su montažne, veličine od 36 do 54m2, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

– Grad Zrenjanin sa Delegacijom Evropske Unije u Srbiji učestvuje u realizaciji nekoliko projekata, a jedan od njih se odnosi na izgradnju četiri montažne kuće – dve u Elemiru koje danas predajemo, i po jedna u Tomaševcu i Perlezu. Jedan od uslova za dobijanje kuće bio je da porodice imaju svoju parcelu na kojoj se kuća može izgraditi. U 2015. godini očekuje nas izgradnja četrdeset stanova u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, a ulazimo i u projekat izgradnje dvadeset šest stanova u Kleku. Pored izgradnje kuća, izbeglim i raseljenim licima pomažemo kroz otkup seoskih domaćinstava, obezbeđivanje građevinskog materijala za izgradnju stambenih objekata, a uz sve to vršimo i obuku i zapošljavanje izbeglica, rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

PerSu marketi

Grad Zrenjanin je za ovaj projekat iz budžeta izdvojio 17, a delegacija EU u Srbiji preostalih 83 odsto sredstava.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

kuca4

– Došao sam iz Sanskog Mosta pre devetnaest godina i mnogo mi znači ova kuća, sve vreme je bilo teško, ali radio sam kod seljaka i preživeo. Bio sam u Vrdniku, Beogradu i Staroj Pazovi, ali najviše u Elemiru gde sam i sada, rekao je Boža Kovačević kome je danas uručen ključ od kuće.

kuca1

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh