I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dugoročna vremenska prognoza za Srbiju

Niske temperature ovih dana nagoveštavaju da ulazimo u pravi zimski period sa mrazevima, padavinama i „minusima“. Republički hidrometeorološki zavod u svojim dugoročnim prognozama ipak ne nagoveštava vanredno oštru zimu.

Klimatski izgledi za Srbiju za zimsku sezonu 2013/2014.

„Očekuje se da će zima 2013/2014. godine u većem delu Srbije imati prosečne klimatske karakteristike. Najhladniji period bio bi u toku januara, a cele zime će biti izražena smena hladnih i toplih perioda.

Predviđa se da će srednja zimska temperatura vazduha imati prosečne vrednosti  (oд -1ºС do +5ºС u nižim predelima, a od -6ºС do +1ºС u planinskim predelima).

Količina padavina u toku nastupajuće zime zadržaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima od 90 mm na severu Panonske nizije do 140 mm na jugozapadu Srbije, dok se u brdovito-planinskim predelima očekuje lokalno i do 240 mm.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

zima-u-zrenjaninu

Prošla zima u Zrenjaninu

Predviđa se da će tokom decembra, januara i februara broj mraznih dana, sa minimalnom  temperaturom  vazduha ispod  0ºС, iznositi od 54 do 72 (u Beogradu oko 50), a u brdovito-planinskim predelima oko 80 dana.

Broj ledenih dana (sa maksimalnom temperaturom vazduha ispod 0ºС) u Beogradu iznosiće oko 15,  u ostalim delovima Srbije kretaće se od 14 do 30, a u brdovito-planinskim predelima oko 40 dana.“ (RHMZ)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh