I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Dugoročna vremenska prognoza za jesen 2016.

Jesen na severnoj polulopti Zemlje počinje danas u 16.22 sati.

Prvog dana jeseni u Srbiji će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti malo i umereno oblačno i sveže, a najviša dnevna temperatura biće od 16 do 21 stepen.

Jesen će trajati do 21. decembra kada počinje zima.

Jesen i love zrenjanin

I Taxi Zrenjanin

Vremenska prognoza za jesen 2016.

Jedan od najposećenijih i veoma priznatih meteoroloških servisa Accuweather objavio je predviđanja da čitava južna Evropa može da se nada suvoj i toploj jeseni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema prognozi ovog sajta, topla jesen nastupiće kao posledica razvoja anticiklona koji će pretežno zahvatiti oblast Sredozemnog mora. Visok vazdušni pritisak ograničiće moguće nepogode i oluje na sever regije, pa će tako stanovnici južnih delova Evrope uživati u miholjskom letu tokom čitave jeseni.

Jesen, koja će više ličiti na kasno leto, zahvatiće veći deo Evrope, a iznadprosečno toplo vreme moglo bi da potraje sve do sredine oktobra, kada će temperature postati prosečne za to godišnje doba.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljena je sezonska prognoza za predstojeću jesen koja takođe predviđa topao oktobar.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18,8 stepeni. Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko jedan milimetar u odnosu na višegodišnji prosek – stoji na sajtu RHMZ.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.4ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.4ºS. Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 55 mm – pbjavio je RHMZ.

Prema prognozi Accuweathe, iako će padavina biti manje nego inače, zbog toplog vazduha moguća je pojava oluja dok se velike poplave ne očekuju.

Izvor: Blic rs / Accuweather / RHMZ

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh