I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Dug utuženih korisnika daljinskog grejanja preko 143 miliona dinara

U susret predstojećoj grejnoj sezoni koja bi zvanično trebala da počne 15. oktobra, objavljen je i podatak da dug utuženih korisnika daljinskog grejanja iznosi preko 143 miliona dinara. Redovan dug je manji i on iznosi preko 40 miliona dinara, navode u JKP „Gradska toplana“.

Opomene su se slale i za „male“ dužnike, poslednji put u septembru na 1341 adresu na ime neizmirenih iznosa preko 5.000 dinara. Gledano na ukupni dug, reč je o 34,4 miliona dinara.

Grejanje

U toplani kažu i da je praksa po pitanju isključenja ostala ista kao i prethodnih grejnih sezona u kojima se primenjivao Tarifni sistem naplate isporučene toplotne energije, a u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin

-Kupci na sistemu daljinskog grejanja mogu se isključiti na sopstveni zahtev ukoliko, osim zahteva za isključenje, dostave i formular Saglasnosti koje su potpisali svi vlasnici stanova na adresi sa koje se želi isključiti nekretnina (formular Saglasnosti ne mogu potpisivati podstanari ili neka treća lica, već isključivo vlasnici nekretnina). Ovde je pre svega reč o stanovima, s obzirom da je procedura isključivanja individualnih kuća jednostavnija. Kada su individualne kuće u pitanju, dovoljno je podneti samo zahtev za isključenje, jer su one termički i hidraulički nezavisne celine – ukoliko kuće nisu dvojne (kod dvojnih kuća neophodno je dostaviti saglasnost vlasnika drugog dela kuće). Moramo napomenuti da je tokom ove godine bilo znatno manje zahteva za isključenje u odnosu na period kada se počelo sa primenom Tarifnog sistema. Takođe, s obzirom da je početak grejne sezone 2016/2017 na samom pragu, napominjemo našim kupcima na sistemu daljinskog grejanja, da je rok za predaju zahteva istekao. Zahtevi koji su do sada predati biće obrađeni, a kupci će biti obavešteni o njihovom statusu i eventualnim daljim radnjama, navode u JKP „Gradska toplana“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ekipe ovog preduzeća su na terenu i trenutno se izvodi sanacija najugroženijeg dela vrelovodne mreže u ulici Dr Kornela Radulovića, na potezu od Ulice Save Tekelije do ugla sa Ulicom Koče Kolarovom. Radovi bi, kažu, trebali biti gotovi do početka grejne sezone.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh