I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

PRENOS UŽIVO : Javno slušanje na temu dualnog obrazovanja

Tema „Modeli dualnog obrazovanja.“ na programu su drugog javnog  slušanja Skupštine Grada Zrenjanina. Direktan prenos možete pratiti na našem kanalu.

 

 

Poslodavci, škole i predstavnici intitucija obrazovanja predstavljaju modele dualnog obrazovanja koji se uspešno realizuju i to:

Tehnički fakultet – ZREPOK, NIS, IT
Tehnička škola – NIS
Poljoprivredna škola – Delta agrar
Modeli stručne prakse i potrebe povezivanja privrede i škola:
Ekonomska škola – Gomex, sektor ugostiteljstva, trgovine, ekonomije
Gimnazija, Elektrotehnička škola – IT sektor, Mikrosoft, Levi 9, Vega IT,…
Medicinska škola – Zdravstveni sektor, Bolnica, Dom zdravlja, privatna praksa
Poljoprivredna škola – povrtarstvo Carska Bašta, organska proizvodnja Jovanjica
Prehrambena škola – praksa različitih zanatskih delatnosti
Elektrotehnička škola
Osnovna i srednja škola 9.Maj

PerSu marketi

Projektni model razvoja dualnog obrazovanja po uzoru primene u zemljama EU:
Visoka Tehnička škola – ERAZMUS+

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Učesnici: predstavnici LS, predstavnici Ministarstva obrazovanja, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo DULS, predstavnici pokrajinskih sekreterijata obrazovanja i omladine i sporta, obrazovne institucije u kojima se sprovodi i koje su u pripremi modela dualnog obrazovanja, privrednici koji učestvuju i žele da se priključe našim modelima, (NIS,Zrepok,Gomeh,Mikrosoft,Levi 9, Vega IT,Carska bašta,Matijević,AVIV,Dreksler Majer…), Privredna komora, Kancelarija za mlade, učenici i studenti, poslanici RS i APV, odbornici, predstavnici UNDP, SKGO, NALED, mediji, zainteresovani sugrađani, roditelji,..
Ciljevi javnog slušanja su upoznavanje javnosti sa potrebama i prednostima dualnog obrazovanja, uključivanje odbornika i poslanika u cilju informisanja i saradnje sa nivoa zakonodavne vlasti, povezivanje obrazovnih institucija i privrednika, konsultacije sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, predlozi i diskusija učesnika i gledalaca.

Tribina koja se održava u Baroknoj sali Skupštine grada u petak 10. februara sa početkom u 11 časova namenjena je kako  učenicima i studentima tako i  roditeljima, nastavnom kadru, privredi, odbornicima, medijima i  široj javnosti.

Program javnog slušanja realizuje Skupština grada Zrenjanina uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP – United Nation Development Programme) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u okviru projekta Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine – druga faza, koji predviđa uvođenje javnih slušanja, unepređenje nadzorne uloge lokalnih skupština i uključenja građana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh