I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

U Srbiji 15000 dece izvršilo krivična dela u prošloj godini

Držаvni sekretаr  Ministаrstvа zа rаd, zаpošljаvаnje i socijаlnu politiku Lаslo Čikoš posetio je danas Zrenjanin i Centar za socijalni rad gde je upoznat sa dinаmikom rаdovа nа proširenju rаdnog prostorа u toj ustаnovi.

prijem-državni-sekretar-soc

Čikoša su primili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

– Obilaskom centara za socijlni rad želimo da saznamo sa kojim se poteškoćama sreću te institucije, a svakako ćemo razgovarati i o najnovijoj uredbi Vlade Srbije u vezi radnog angažovanja. Prilikom poseta ističem važnost preventivnog delovanja, jer su mnoge stvari teže za rešavanje kada dođu do kurative. Prevencija je bitna- da deca ne beže sa nastave, da se spreči vršnjačko nasilje i da otkrivanje svake devijacije u ranoj fazi može lakše da se iskoreni. Na žalost, imam podatak da u je Srbiji 15000 dece prošle godine izvršilo krivična dela, ali su oni krivično neodgovorni jer nisu navršili 14 godina. To je ogroman razlog zbog kog trebamo da podstaknemo rad osnovnoškolskih ustanova da budu u dobroj saradnji sa raznim nevladinim organizacijama, sa centrima za socijalni rad kojima je zadatak da rade sa decom koja su došla na marginu,  rekao je Laslo Čikoš.

Fordomanija

On se osvrnuo i na socijalnu pomoć koju pomoć isplaćuje najugroženijim građanima, a koja u ovom momentu iznosi 7700 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– U slučajevima kada porodica broji više članova, onda imamo i posebanu pomoć za supružnika i posebnu pomoć za decu školskog uzrasta, te tri vrste pomoći se isplaćuju u jednoj porodici, a  na to ide dodatak za školovanje i dečiji dodatak koji se isplaćuje ne samo korisnicima socijalne pomoći. Što se tiče dinamike isplate ona je na vreme, i  ovog meseca je uredno sve isplaćeno za prošli mesec, zaključio je Čikoš.

Gradonačelnik Zrenjanina je u razgovoru sa državnim sekretarom istakao da Grad Zrenjanin ima dosta socijalno ugroženih stanovnika, ali da se ulažu veliki napori da se taj broj smanji.

Pre nekoliko dana sam najavio da ćemo formirati kancelariju za suzbijanje siromaštva i zajedno sa Centrom za socijalni rad na tome radimo vrlo intezivno kako bismo je ove godine osnovali.  Moramo raditi i na prevenciji maloletničke delikvencije i to ćemo zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Centrom za socijalni rad,   ministarstvom i vladom Srbije u narednom periodu intezivirati rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh