I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Država pomogla prevazilaženje problema u „Agroživu“

Kompanija Agroživ prevazići će aktuelnu krizu uz pomoć kreditnog aranžmana od 5 miliona evra, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku predstavnika te kompanije i Ministarstva privrede i finansija. Nakon nekoliko meseci borbe za prevazilaženje problema, kompanija je dobila otvorenu mogućnost da nastavi nesmetano da radi i da otpočne realizaciju ranije planiranih investicija. Generalni direktor kompanije, Predrag Amižić kaže da je nakon nekoliko pokušaja za rešavanjem problema – od banaka do robnih rezervi kukuruza – najzad stigla prava pomoć.

Amizic I love Zrenjanin– Menadžment kompanije je predložio da se vežemo za usvojeni program mera Vlade za podsticaj privrede i upravo na taj način nam je odobreno 5 miliona evra kreditnog aranžmana na osam godina sa grejs periodom od dve godine. Na sednici Vlade Srbije, 28. marta biće donet  zaljučak u vezi „Agroživa“, i do kraja meseca ćemo realizovati ta sredstva. Na taj način ćemo obuhvatiti kompletnu dinamiku zarada i stvoriti dovoljno obrtnog kapitala da ova godina nesmetano teče. Praktično, dobili smo i drugu veliku bitku nakon opasnosti prodaje pravnog lica koju smo savladali pre nekoliko meseci. Ovo je jasna poruka Vlade Srbije da je čvrsto stala iza „Agroživa“ kao velikog srpskog proizvođača i nadam se i odluci Vlade o pozicioniranju Agroživa u 2014. godini – kaže Amižić.

klanica

U narednoj sedmici „Agroživ“ će posetiti delegacija Ministarstva privrede i finansija, kada će biti reči o realizaciji planiranih investicija te kompanije među kojima je i nova klanica.

I Taxi Zrenjanin

Izvor : I love Zrenjanin, Info centar opštine Žitište

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh