I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Drama se nastavlja: Spašavaju se ljudi iz zavejanih kolona

Putnici koji su satima zavejani u koloni na deonici puta od Perleza ka Stajićevu evakuišu se i dovode u Vatrogasnu stanicu u Zrenjanin, potvrdio je portalu I love Zrenjanin načelnik Odeljenja komunalne policije Zrenjanina Igor Virijević.

– Krenuli smo ka zavejanoj koloni da ljudima ukažemo pomoć. Poneli smo sve čime na licu mesta možemo da pomognemo – čaj, hranu, ćebad a angažovane su i tri mašine koje traže pristup do zavejanih ljudi. Počela je evakuacija onih do kojih su hitne službe mogle da dopru i oni su odvezeni u vatrogasnu stanicu u Zrenjaninu, kaže Virijević za I love Zrenjanin.

poslednja-linija-kolona

Dramatično stanje na putu Perlez – Stajićevo ( Foto: I love Zrenjanin)

I Taxi Zrenjanin

Pored Komunalne policije, na terenu su Vatrogasna jedinica Zrenjanina, pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu i Odseka za odbranu i vanredne situacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako prenosi novinar portala I love Zrenjanin, policija ne dozvoljava saobraćanje ka tom pravcu osim vozilima vatrogasne jedinice i svim službama koje čine napore da ukažu pomoć za više desetina ljudi. Na terenu je i mehanizacija Vojvodinaputa, ali pristup koloni otežava vetar koji stvara ogromne snežne smetove visoke i do tri metra.

photo-1

Vatrogasne službe prilaze ka zavejanoj deonici

VOJSKA KRENULA U POMOĆ ZAVEJANIMA

Posle konsultacije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i načelnika generalštaba Vojske Srbije, Ljubiše Dikovića, odlučeno je da se pošalje jedna jedinica vojske kako bi pomogli građanima koji su u kolonama, javlja list Kurir.

Vojska Srbije uključila se odmah potom u akciju deblokade putnih pravaca, nakon što su snežni nanosi i jaki udari vetra zavejali ljude i vozila na više lokacija u Vojvodini. Ka najkritičnijem pravcu, Perlez-Stajićevo, već je upućena mehanizacija 333. inženjerijskog bataljona, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.

RUKOMETAŠI PROLETERA U ZAVEJANOJ KOLONI

Rukometaši Proletera proveli su u autobusu celu noć zbog blokade puta Zrenjanin – Beograd.

– Noćas oko 1:45, kada smo se vraćali sa prijateljske utakmice iz Kragujevca, naišli smo na blokadu puta kod „Japanskog cveta“. Celu noć smo proveli u autobusu, a jutros oko 8 smo se probili do motela u Opovu – rekao je fizioterapeut RK Proleter, Dušan Stanišić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh