I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Dr Eleonora Marjanović na čelu zrenjaninske Skupštine grada

Doktorka Eleonora Marjanović izabrana je danas za predsednicu Skupštine grada glasovima četrdeset jednog odbornika.

Marjanovićeva je najpre imenovana za odbornicu, da bi na kraju sednice zauzela funkciju predsednika Skupštine koju je do nedavno obavljao Radovan Bulajić. On se nije pojavio na sednici, već je ostavku podneo u formi pisma, što su odbornici prihvatili.

eleonora-zakletva

Pre glasanja za novu predsednicu, većina odbornika opozicije napustila je skupštinsku salu ali to nije uticalo na krajnji broj glasova. Komisija je primila 67 glasačkih listića, od toga je 25 neupotrebljeno, 42 listića su upotrebljena, od kojih je 41 glasalo „za“, a jedan odbornik je bio protiv.

Fordomanija

skupština2

– Poštovani poslanici, zameniče, većnici, ukazana mi je izuzetna čast i zahvaljujem se na ukazanom poverenju. U narednom periodu ću se svestrano truditi da to poverenje i opravdam, i nadam se da ću odgovoriti svim izazovima, zahtevima i zadacima ove funkcije. Dužnost predsednika skupštine obavljaću volonterski jer su mi osmesi mojih malih pacijenata dragoceni. Isto tako među svima vama prepoznajem one koji čine da Zrenjanin postane lepše, bolje i prijatnije mesto svih naših sugrađana. Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti deo tog kreativnog i vizionarskog tima na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, rekla je dr Marjanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Primarijus Dr Eleonora Marjanović rođena je 17. jula 1972. godine u Zrenjaninu. Završila je stomatološki fakultet, specijalista je dečije i preventivne stomatologije i trenutno se nalazi na doktorskim studijama iz oblasti javnog zdravlja. Član je Stomatološke komore Srbije, podpredsednik je Upravnog odbora komore i predstavnica za Srednjobanatski okrug. Udata je i majka muškog deteta. Član je Socijalističke partije Srbije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na današnjoj sednici saopšteno je da je dosadašnja odbornica Demokratske stranke Tanja Dulović pristupila Socijaldemokratskoj partiji Srbije, dosadašnji odbornik Demokratske stranke Igor Naumoski biće ubuduće samostalni odbornik, a redovima Republikanske partije pristupila je dosadašnja odbornica Srpske napredne stranke Eržebet Popov.

Odbornici su usvojili još nekoliko tačaka koje su se odnosile na kadrovsku politiku. Usvojene su izmene i dopune Odluke o merama za uklanjanje građevinskih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada, Predlog rešenja kojim se gradonačelnik ovlašćuje da u ime osnivača zaključuje posebne kolektivne ugovore i kolektivne ugovore kod poslodavaca za javna preduzeća čiji je osnivač Grad.

Odbronici su prihvatili i program rada Poslovnog udruženja BID za 2015. godinu koji poslednjih dana uzburkava atmosferu u javnosti.

skupština1

Foto 3: Zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh