I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Doživite romantično „cvetanje Tise“ u Novom Bečeju

U vreme cvetanja Tise, od 13. do 14. juna, nekoliko hiljada posetilaca će i ove godine doći u Novi Bečej na manifestaciju “Kad Tisa cveta” da proveri da li se ljubavne želje, zamišljene tokom puštanja čamčića sa zapaljenim svećicama u reku ljubavi, zaista i ispunjavaju.

cvetanje-tise1
Neverovatna atmosfera jedinstvenog prirodnog fenomena cvetanja Tise, koju prati romantični ritual puštanja plutajućih zapaljenih svećica želja u reku, uz odličan vatreni performans na obali i vodi, postao je prepoznatljiv događaj koji svake godine ima sve više učesnika.

cvetanje-tise-svece

Cvetanje reke Tise privlači toliko veliku pažnju posetilaca, biologa i medijskih ekipa, jer se ono dešava samo još na reci Jang Ceng Jang u Kini. Ovi tanani insekti posle tri godine provedene u mulju, u toku samo jednog dana pojavljuju se iznad reke i leteći u rojevima produžavaju svoju vrstu. Posle zalaska sunca, insekt Tiski cvet polaže jaja, završava svoj život, i pada na površinu reke, zbog čega se kaže da Tisa „cveta“.

I Taxi Zrenjanin

tiski-cvet-insekt

Novi Bečej, u slavu ovog jedinstvenog romantičnog fenomena, otvara vrata gostima iz cele zemlje koji dolaze da osete ovu čaroliju. Gostima se svake godine priprema neverovatan prateći ambijent na obali reke i na samoj reci – čamci i brodovi sa kojih direktno može da se posmatra cvetanje, lepo uređene čarde sa specijalnim menijem za tu priliku, vatreni performansi i neizostavne svećice utisnute u čamčiće od liciderskih srca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

cvetanje-tise

devojka-cvetanje-tise
Svećice želja, uglavnom ljubavnih, u reku puštaju svi – neki tajno, a neki javno sa nadom da će se ispuniti. Možda bi nam ljubavni par koji se prošle godine venčao baš na obali Tise u vreme njenog cvetanja, mogao otkriti tajnu koliko čamčića i svećica je bilo potrebno da se njihova ljubavna želja ostvari, rekla je Nevena Subotić ispred Opštine Novi Bečej, pozivajući sve građane iz regiona da prisustvuju ovom veličanstvenom događaju.

„KAD TISA CVETA“

Novi Bečej 13. i 14. jun

plakat

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh