I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Donatori obogatili obroke korisnicima Narodne kuhinje

Podelom dodatnih namirnica na redovni svakodnevni obrok korisnicima Narodne kuhinje, u Zrenjaninu su danas obeleženi Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva.

narodna-kuhinja6

U prostorijama Crvenog krsta okupili su se predstavnici Rotari kluba, kompanije Gomex i zemljoradničke zadruge Mrkšićevi salaši, donatorskih kompanija i organizacija koje su zajedničkim snagama prikupile ulje, so, brašno, mesne prerađevine, zimnicu i ostale namirnice. Crveni krst Vojvodine upotpunio je obeležavanje ovih datuma obezbedivši mleko i keks za korisnike programa Narodne kuhinje mlađe od 5 godina.

Obeležavanju ovih datuma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić.

I Taxi Zrenjanin

-Danas jeste dan kada skrećemo pažnju na ovaj problem i pozivamo donatore koji bi se priključili, ali borba protiv siromaštva je kontinuirana i svakodevna u vidu pronalaženja novih radnih mesta kako bismo imali što manje korisnika ove vrste pomoći. U poređenju sa drugim gradovima, Zrenjanin ima najmanje korisnika programa Narodne kuhinje i na to smo ponosni. Imamo 250 korisnika i trenutno pripremamo drugi objekat koji će obezbediti i bolje uslove za naše korisnike, istakao je Radišić dodavši da grad godišnje izdvaja 17 miliona dinara za finansiranje programa Narodna kuhinja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

narodna-kuhinja
narodna-kuhinja2

narodna-kuhinja3
Volonteri Crvenog krsta delili su svakom korisniku uz obrok koji im sleduje i neke od namirnica koje su obezbedili donatori.

– Bilo bi dobro da se ne okupljamo ovim povodom, ali je dobro da postoji jedan ovakav dan koji sve nas koji živimo brzo treba da podseti na obavezu koju imamo. Smatramo da svi u Zrenjaninu treba da stvaramo ambijent zajedno sa državom u kome će se smanjiti potreba za organizovanjem narodnih kuhinja i smanjenjem broja gladnih ljudi, istakla je Milena Ćosović, komercijalni direktor Mrkšićevih salaša.

Rotari klubu Zrenjanin i predsedniku dr Gaji Pozojeviću zahvalio se i predstavnik kompanije Gomex, Nedeljko Golušin.

Odazivajući se pozivu Crvenog krsta da budemo deo akcije, mi smo u dogovoru sa našim prijateljima iz Rotari kluba pripremili jedan simboličan iznos, koji je u isto vreme za korisnike Narodne kuhinje značajan. Ovo je samo potvrdilo koliko saradnja između jedne moćne organizacije kakav je Rotari klub i društveno odgovornog lanca kakav je Gomex, može biti važna za dobrobit zajednice. Želja nam je da i u narednim godinama pomažemo sredine u kojima poslujemo, a sa druge strane, da korisnika programa Narodna kuhinja, bude sve manje, istakao je Golušin.

narodna-kuhinja4

narodna-kuhinja5

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, podsetila je ovom prilikom da je Narodna kuhinja program koji bez prekida funkcioniše godinama unazad.

-Ovde, na distributivnom punktu u Crvenom krstu, 250 naših korisnika svakodnevno zaprimi svoj topli obrok. Uz tople obroke tu su i konzervirani proizvodi koji se korisnicima distribuiraju za dane vikenda. Težimo tome da tople obroke oplemenimo, odnosno da ih obogatimo, kad god smo u situaciji da dobijemo neku donaciju. U zimskom periodu od oktobra do marta, krećemo i sa distribucijom 340 porodičnih paketa hrane. Reč je o stotinak porodica u gradu i ostatku u 22 naseljena mesta, rekla je Tanasijević podsetivši i da su ovakvi datumi prilika da se pozovu potencijalni donatori da pomognu socijalno ugroženim građanima.

– Poželjno je donirati trajne proizvode, konzervirane proizvode, dugotrajno mleko, voće i slatkiše za najmlađe korisnike, zaključila je Tanasijević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh