I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Donacija Fonda B92 i Nordeusa zrenjaninskom porodilištu vredna 43.000 evra

Predstavnici Fonda B92 i kompanije Nordeus obišli su danas Porođajno odeljenje zrenjaninske bolnice kojem su, u okviru nacionalne kampanje „Bitka za porodilišta“ do sada donirali aparate vredne 43 hiljade evra.

U društvu direktora bolnice dr Jovana Sekulića, donatori su postavili prepoznatljiva obeležja na donirane aparate.

bitka-za-porodilista-zrenjanin2

– Oprema se koristi već nekoliko meseci i ako uzmemo u obzir da je od ukupnog broja rođenih beba, njih 20% preveremeno rođeno, ova oprema je izuzetno značajna za našu bolnicu, svi naši lekari sada mirnije odlaze kući i mnogo lakše rade svoj uobičajeni posao, istakao je dr Sekulić.

I Taxi Zrenjanin

Komapnija Nordeus je najveći donator u akciji „Bitka za porodilišta“ i do sada je srpskim porodilištima donirala oko 650.000 evra što predstavlja izuzetan doprinos zdravtsvu i najmlađoj, najranjivijoj populaciji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Za ovaj projekat smo se odlučili iz više razloga, i možda je najznačajniji taj što će oprema koju doniramo trajati godinama i značiće generacijama, nije reč o jednokoratnoj pomoći. Znači i bebama, i roditeljima, ali i zaposlenima, i to smo danas mogli i da vidimo, rekla je Marija Beslać, menadžerka komunikacija i korporativne odgovornosti kompanije Nordeus.

bitka-za-porodilista-zrenjanin

bitka-za-porodilista-zrenjanin1

bitka-za-porodilista-zrenjanin5

bitka-za-porodilista-zrenjanin4

Akcija „Bitka za porodilišta“ proistekla je iz akcije „Bitka za bebe“ Fonda B92 koja je započeta pre pet godina.

– Do sada je kroz ovu akciju opremljeno 30 porodilišta u Srbiji uključujući i četiri koja danas opremamo u Zrenjaninu, Senti, Somboru i Kikindi, i mislim da će do kraja godine još osam porodilišta biti opremljeno. Izazov za sledeću godinu predstavljaju 14 porodilišta koja još nisu opremljena, i verujem da ćemo sa prijateljima iz Nordeusa pokriti i taj deo. Kada se spoje stručna pomoć lekara i neophodna oprema za potrebe najmlađih, to je nešto što je veličanstveno, nešto što i roditeljima nekako stvara osećaj sigurnosti da je njihovo potomstvo u najboljim mogućim rukama, a nacionalno gledano ovo je i podsticaj da se što više beba rađa, istakao je Veran Matić, dodavši da će Fond B92 nastaviti i ovu ali i ostale akcije koje su usmerene na poboljšanje nataliteta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh