I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Domovi zdravlja protiv diskriminacije u pružanju usluga Romima

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin potpisao je ugovor o saradnji sa novobečejskim udruženjem „Romkinje Vojvodine“, u cilju poboljšanje pružanja usluga zdravstvene zaštite romskoj populaciji.

Pored zrenjaninskog, u projekat su uključeni domovi zdravlja u Adi, Novom Kneževcu i Novom Bečeju.

Saradnja se odvija kroz projekat „Pre svega zdravlje II“, koji je danas predstavio rukovodilac zdravstvenog odbora Vasa Milićev. On je pojasnio da projekat predstavlja efektivno sprovođenje sisitemskih mera u obezbeđivanju dostupnosti zdravstvene zaštite za romske zajednice i sprečavanje diskriminciju u zdravstvenim istitucijama na teritoriji Grada Zrenjanina i tri pomenute opštine.

Romkinje Vojvodine

PerSu marketi

– Realizacijom projekta omogućeno je formiranje stalnih zdravstvenih odbora kao institucionalnog oblika podrške jednakosti pristupa zdrastvenim uslugama za Rome i mehanizme uključivanja romskih zajednica u rad ustanova zdravstvene zaštite, rekao je Milićev.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

O kvalitetu i načinu pružanja zdravstvenih usluga govorila je direktorka Doma zdravlja „Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, Biljana Papić. Ona je rekla medijima da ta institucija ulaže trud da se izbegne bilo kakva diskriminacija romske populacije i da svi korisnici dobijaju jednaki nivo zdravstvene zaštite.

Na pitanje da li ima evidentiranih slučajeva diskriminacije u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini,  Milićev kaže da se nisu susretali sa otvorenom diskriminacijom ali da je bilo „nenamernih“ slučajeva koji su se „po uočavanju odmah rešavali i ispravljali“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh