I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dom zdravlja dobio četiri nova sanitetska vozila

Zrenjaninskom Domu zdravlja danas su uručena četiri sanitetska vozila za čiju je nabavku Grad Zrenjanin izdvojio 7,2 miliona dinara.

Dva vozila specijalizovana su za prevoz pacijenata koji su na programu dijalize, a preostala dva prevozu pacijenata od zrenjaninske bolnice ka velikim zdravstvenim centrima i banjama.

 nova-vozila-hitna-pomoc 
Primopredaji vozila prisustvovao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije Ferenc Vicko.

– Mislim da je nakon ove nabavke Zrenjanin na prvom mestu po snabdevenosti vozilima, ali to i odgovara jednoj od najrazuđenijih opština u Banatu sa selima, od kojih neka imaju lekara samo dva puta nedeljno. Ovim vozilima mogu da reše sve hitne slučajeve, i da tako ispunimo zakonom predviđenu dostupnost medicinske službe i u manjim selima, rekao je Vicko novinarima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

nova-vozila-hitna-pomoc2
Direktor Doma zdravlja, Miodrag Subić kaže da su današnjom primopredajom ispunjena sva obećanja koja su u javnosti data pre dva meseca.

Obezbedili smo nova vozila, CTG aparat u Savetovalištu za žene, centrifugu za laboratoriju, pristupnu rampu za žene sa invaliditetom, pa i nove uniforme za sve zaposlene, kaže Subić.

nova-vozila-hitna-pomoc3
Grad Zrenjanin koji je osnivač Doma zdravlja, nastaviće da pomaže ovu instituciju, kako sredstvima iz budžeta, tako i donacijama.

– Pre deset meseci Službi hitne medicinske pomoći smo obezbedili četiri vozila za hitne intervencije, a sada i nova četiri transportna vozila. Trudićemo se i dalje stvaramo što bolje uslove za sve službe Doma zdravlja, rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

nova-vozila-hitna-pomoc4
Poseta državnog sekretara bila je prilika i da se ukaže na problem sa nedostatkom medicinskog kadra, naročito lekara. Pokrajinski poslanik Predrag Matejin izrazio je nadu da će u 2015. godini država konačno omogućiti Gradu Zrenjaninu da zaposli veći broj lekara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh