I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dom „Angelina Kojić Gina“ prinuđen da primi manji broj učenika

Dom učenika „Angelina Kojić Gina“ na početku školske 2016/17 godine primiće manji broj učenika od planiranog zbog problema nastalih nakon postavljanja solarne elektrane na krov starog dela zgrade.

Naime, ova zgrada pod zaštitom države stara preko 100 godina, počela je da popušta pod konstrukcijom teškom 15 tona, a kako je izražena sumnja za bezbednost učenika, elektrana je krajem jula ove godine, uklonjena sa krova.

dom-ucenika-zrenjanin

-Konkurs je ove godine raspisan za 314 mesta, konkurisalo je ukupno 336 dece, a primljeno je 277. Nakon uklanjanja solarne elektrane po nalogu veštaka uradili smo novo veštačenje čiji je cilj bio da se dobije mišljenje da li jeobjekat bezbedan pre nego što se uradi sanacija nastale štete. Nalaz veštaka govori da stari deo zgrade nije bezbedan, tako da je broj dece prinudno smanjen za 62 mesta, koliki je kapacitet starog dela zgrade doma. Nakon sanacije, moći će da se koristi i taj deo, kažu portalu I love Zrenjanin u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“.

I Taxi Zrenjanin

Stari deo zgrade je zatvorem početkom godine rešenjem građevinske inspekcije, nalazom veštaka utvrđeno je da je zgrada trajno oštećena i da predstavlja opasnost po boravak dece zbog nepropisno
postavljene solarne elektrane na krov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Šteta je milionska. Koliko će trajati i koliko će nas koštati sanacija, u ovom trenutku nije poznato, a
ceo slučaj je prijavljen tužilaštvu zbog sumnji u postojanje niza krivičnih dela prilikom postavljanja solarne elektrane, kaže v.d. direktor dr Vladimir Vasiljev.

Kako zgrada izgeda nakon skidanja solarne elektrane pogledajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh