I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Događaj za koji će čuti ceo svet – SP u rvanju u Zrenjaninu

„Zadovoljni smo kako teku završne pripreme u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, u kojoj će se održati predstojeće Svetsko prvenstvo u rvanju za kadete“, izjavila je prilikom današnjeg obilaska tog objekta Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za resor sporta.

Ankićeva je dodala da su organizatori događaja u stalnom kontaktu sa Svetskom rvačkom federacijom koja je zadovoljna odvijanjem priprema za takmičenje.

IMG_3560 OBRADA

„Podsetila bih da će ovom značajnom događaju prisustvovati veliki broj značajnih gostiju iz sveta sporta, a na strunjačama će se boriti i tri naša takmičara – što je dodatni razlog da ovom Svetskom prvenstvu prisustvuje što više Zrenjaninaca koji će bodriti naše sjajne rvače“, istakla je Ankić.

PerSu marketi

Kristalnu dvoranu danas je posetio i Radiša Dupljanović, član Gradskog veća zadužen za resor privrede, preduzetništva i turizma. On je podsetio da će za vreme prvenstva Zrenjanin posetiti preko 1.500 gostiju i da je taj događaj idealna prilika da se grad dostojno reprezentuje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Bukirani su svi smeštajni kapaciteti, i to ne samo u Zrenjaninu već i u susednim naseljima među kojima su, između ostalog  i Kovačica i Novi Sad. Ovaj sportski događaj je savršena prilika za sve ugostitelje, hotelijere i privrednike da predstave grad u najboljem mogućem svetlu“, rekao je Dupljanović za portal I love Zrenjanin.

logo-rvaci

Svečano otvaranje Svetskog prvenstva u rvanju za kadete biće otvoreno 20. avgusta u 18 časova. Na ovom takmičenju svoje rvačke sposobnosti odmeriće preko 1.000 takmičara uzrasta od 15 do 17 godina iz preko 50 zemalja.

Moto ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u rvanju glasi  „Spasimo rvanje kao olimpijski sport – pošaljimo svetu pravu sportsku sliku iz Zrenjanina“.

„Turnir A kategorije kao što je ovaj predstavlja idealnu priliku za afirmaciju rvanja i njegovo vraćanje u porodicu olimpijskih sportova, ali isto tako i za podsticanje mladih da u što većem broju prisustvuju jednom ovakvom sportskom događaju“, rekao je danas Dragan Vulešević, predsednik Rvačkog kluba „Proleter“ iz Zrenjanina – koji je ujedno i tehnički organizator prvenstva.

Predstojeća sportska manifestacija pored sportskih nadmetanja, sadrži i brojne prateće sadržaje namenjene posetiocima.

IMG_3577 OBRADA

Dragan Vulešević

„Pripremamo adekvatne zabavne programe, nagradne igre sa mnoštvom vrednih nagrada, a tokom celokupnog prvenstva biće postavljeno i nekoliko pultova na kojima će se prodavati suveniri vezani za prvenstvo i Grad Zrenjanin. „Turistički centar Grada Zrenjanina“ takođe će imati svoj prodajni pult, a biće postavljen i odeljak sa kafom i bezalkoholnim osveženjem“, najavljuje Vulešević.

Koncepcija prvenstva napravljena je po pravilima Svetske rvačke federacije – FILA.

Nakon svečanog otvaranja i prve večeri najpre će nastupiti takmičari u kategoriji grčko – rimskog stila, zatim ženske tamičarke i rvači u kategoriji slobodnog stila.

Sva takmičenja će počinjati u 13 časova i trajati do 8 ili 9 uveče – u zavisnosti od broja takmičara u pomenutim kategorijama. Borbe će se odvijati paralelno na tri strunjače, a finalne na jednoj.

Ulaz će tokom svih dana biti slobodan za sve zainteresovane posetioce.

Nakon finalnih borbi biće organizovano proglašenje pobednika uz intoniranje himni, dodelu medalja takmičarima i priznanja sponzorima i svima onima koji su doprineli da organizacija ovog prvenstva protekne u najbolje mogućem redu.

Svetsko prvenstvo u rvanju za kadete trajaće do 25. avgusta.

Ovo takmičenje ima ogroman značaj za Srbiju i Zrenjanin – ne samo u sportskom, već i u ekonomskom pogledu. Njegovu organizaciju su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh