I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Dobrodošlica za srednjoškolce u Mužlji

Misom dobrodošlice u Katoličkoj crkvi, sveštenici, članovi Mužljanske parohije i meštani ovog naselja svečano su dočekali nove i stare stanare, mlade srednjoškolce Doma za učenike „Emaus“.

dom-ucenika-muzlja

Učenike, njihove roditelje, bake, deke, prijatelje, pozdravili su otac Stojan Kalapiš, nastavnici Žolti Gerdof i Ferenc Gabona i poželeli im kako mnogo uspeha u daljem školovanju, tako i mnogo radosnih i nezaboravnih trenutaka tokom boravka u ovoj ustanovi koja godinama spaja znanje i veru.

U Domu trenutno boravi 68 učenika, od kojih je 19 novih stanara, koji će sutra, 1. septembra, prvi put sesti u klupe srednjih škola, koje se nalaze na teritoriji grada Zrenjanina. Dom učenika „Emaus“ je zahvaljujući podršci Vlade Mađarske, Katoličke crkve iz Rima i Beograda, kao fondacijama „Apáczai“ iz Mađarske i Renovabis iz Nemačke, izgrađen 2002. godine. Početkom decembra prošle godine učenicima je svečano predata novoizgrađena fiskulturna sala.

Fordomanija

dom-ucenika-muzlja1

Direktor Doma, otac Stojan Kalapiš, izjavio je za naš portal da je izuzetno ponosan što su od prvog useljenja do danas kroz dom prošli mnogi odlični i vredni učenici srednjih i viših škola, kao i studenti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Svečanu misu pesmama su ulepšali članovi omladinskog hora i orkestra „Don Bosco“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh