I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Đaci u Melencima dobili obnovljenu fiskulturnu salu

Projekat vredan milion i 66 hiljada dinara kojim je rekonstruisana sala za fizičko vaspitanje pri OŠ „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima današnjim svečanim otvaranjem priveden je kraju.

Projekat je realizovan sredstvima odobrenim od Pokrajinskog  sekretarijata za sport i omladinu kao i  lokalne samouprave Grada Zrenjanina.

Ovim projektom osim rekonstrukcije sale izvršeno je  i opremanje neophodnim sportskim rekvizitima. Deo sredstava utrošen je na sanaciju unutrašnjih zidova, prostorija za odlaganje sprava i svlačionica, a izvršena je i potpuna popravka parketa.

– Nakon čitave decenije učenici će konačno imati priliku da realizuju časove fizičkog vaspitanja onako kako treba, a i nastavnici će moći u potpunosti da realizuju planove i programe. Nastojaćemo da nastavu osavremenjavamo po svim pitanjima kao i da školu opremamo najnovijim nastavnim sredstvima – rekao je Aleksandar Ludoški direktor ove škole.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

– Među prioritetima pokrajinskog sekretarijata za sport je i obnova infrastrukture školskih sportskih objekata kako bi se što više dece uključilo u taj sistem. Na osnovu naših analiza trenutno 103 škole u pokrajini nemaju školsku dvoranu. Sigurno da je rešavanje tog problema nemoguće odjednom jer to iziskuje velika sredstva ali se trudimo da maksimalno pomognemo i rešavamo taj problem korak po korak. Jedan od takvih pozitivnih primera je i ova sala koju danas otvaramo  – rekao je Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport.

OŠ „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima trenutno pohađa 467 učenika razvrstanih u 21 odeljenje. U prvi razred ove školske godine upisano je 64 đaka.

Lokalna samouprava uložila je značajna sredstva u sportsku infrastrukturu i to će raditi i u narednom periodu.  Privodi se kraju temeljna rekonstrukcija hale „Medison“, otvorene su sale u Botošu, B. Karađorđevu i Mihajlovu, a u završnoj fazi je i  hala u Ečki – reči su gradonačelnika Čedomira Janjića prilikom ove posete.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh