I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Dirljivi susret lekara i bivših onkoloških pacijenata

Tradicionalno obeležavanje slave Onkološkog odeljenja zrenjaninske bolnice, Sveti Nektarije Eginski, proteklo je juče u prisustvu velikog broja zdravstvenih radnika, građana i bivših onkoloških pacijenata. Svečana liturgija služena je u maloj kapeli u krugu bolnice.

Lečeni onkološki pacijenti i lekari koji su se borili za njihov život, nisu mogli sa zadrže suze prilikom ponovnog susreta.

slava-onkologije-zrenjanin
Kuma ovogodišnje slave je Lidija Ilić, magistar prava.

– Velika mi je čast što sam kuma slave Svetog Nektarija, pre svega što je on zaštitnik onih koji boluju od malignih bolesti. U svojoj porodici sam doživela velike gubitke od ove bolesti i znam koliko je i nežnosti i ljubavi potrebno ovim bolesnicima. S druge strane, odrasla sam uz čitav tim onkologije i osim zavidne stručnosti koju poseduju, oni su tu da vam pruže i topao osmeh i da vas uhvate za ruku kada je to najteže, a nekada je to i najbolji, i jedini lek – rekla je kuma slave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Susret nekadašnjih pacijenata onkološkog odeljenja koji su pobedili u životnoj bitci, protekao je dirljivo. U malu kapelu, mnogi su u toku lečenja dolazili da ojačaju veru u sebe. Jednaku nadu pružali su im vrsni lekari Onkološkog odeljenja predvođeni načelnicom, primarijusom doktorkom Nenom Boškov.

– Svi smo srećni što naša bolnica, svi naši bolesnici, naši građani, osoblje okologije, danas proslavljaju Svetog Nektarija Eginskog, velikog ugodnika božijeg i pomoćnika u nevolji obolelih od malignih bolesti. Meni je posebno dirljivo i drago to što sam videla puno naših pacijenata koji su došli da budu sa nama. Sigurno je da je u svim aspektima lečenja i zbrinjavanja, i ovaj duhovni deo jako bitan. U ovu kapelicu jako često dolaze naši pacijenti, bogu se mole, jer čovek kad je u nevolji, pored doktora kojima se obraća, vrlo često se oslanja i na svoju veru, rekla je doktorka Boškov.

dr-nena

Dr Nedeljka Boškov(u sredini), sa kumom slave Lidijom Ilić(desno)

Jedna od lečenih onkoloških pacijentkinja, Gordana Mihaljević, nije krila svoju radost zbog ponovnog viđenja sa stručnjacima koji su joj pomogli da pobedi tumor.
– Moja doktorka Nedeljka Nena Boškov je kao moja druga majka. Uvek se rado sećam svih na Onkologiji, i doktora Hostića, doktorke Lazarević i svih sestara na tom odeljenju. Terapija je trajala dugo, više od godinu dana. Doktorka Nena nije samo stručnjak, već i veliki čovek koji je tu i da vas pomiluje po kosi, i drži za ruku onda kada vam je u životu najteže. Danas kada sam došla, ta ista doktorka me je dočekala kao svoje rođeno dete, ispričala je ova žena.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh