I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Direktor Doma učenika o 900.000 dinara potrošenih na alkohol

Informacija o potrošenih 900.000 dinara na ime reprezentacije u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“ i dalje intrigira javnost u Zrenjaninu.

internat

Bivči član Upravnog odbora ove ustanove, Stevan Bakalov, izneo je dokaze iz kojih se može videti da je enormna suma novca potrošena na nabavku pića.

Tako su u javnost dospeli računi koji dokazuju kupovinu 120 litara žestokog pića, 300 flaša vina i 960 limenki piva.

I Taxi Zrenjanin

– Ove ogromne količine alkohola popijene su u mini-restoranu u okviru Doma učenika, u kome je direktor Goran Petković gostio lokalne funkcionere. Dok sam bio član UO, video sam da je u završnom računu za 2013. godinu pisalo da je Petković na reprezentaciju potrošio oko 900.000 dinara. Tražio sam i, po zakonu o dostupnosti informacija, dobio račune na kojima se vidi da je ovaj dom u proseku trošio po četiri litre alkoholnog pića dnevno. Tolike količine alkohola su popijene na gozbama, kada Petković prima lokalne političare i druge goste – rekao je u svojoj prvoj izjavi za „Kurir“ Stevan Bakalov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Direktor Doma učenika nije odbio mogućnost da objasni nastalu situaciju.

goran-petkovicKoličine kupljenog pića odnose se ne samo na reprezentaciju, nego i na dalju prodaju. Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić-Gina“ registrovana je ustanova za obavljanje dodatnih poslova, između ostalih i za smeštaj i ishranu trećih lica. Na tržištu, ustanova je u 2013. godini ostvarila promet od oko 11.500.000,00 dinara, a ukupan promet na sopstvenom računu bio je oko 30.000.000,00 dinara. Iz ovih sredstava plaćali su se računi, delila stimulacija zaposlenima do 30%, kupovala oprema za ustanovu, finansirala takmičenja naših učenika, stručno usavršavanje zaposlenih i druge usluge koja je ova ustanova imala. Dom učenika ni u jednoj godini, od 2001. do 2013. nije došao u situaciju da ne može da servisira svoje obaveze. Za ovih trinaest godina, verujem da je ustanova podigla svoje usluge na visok nivo, kako za naše redovne korisnike (učenike) tako i sve one goste koji dolaze u našu ustanovu, rekao je Petković za I love Zrenjanin.

Bakalov je, prema pisanju Kurira, o spornim računima obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije i zbog toga dobio otkaz u Domu učenika, a do sada se o celom slučaju nijedna lokalna ni pokrajinska institucija nije javno oglasila.

Foto: arhiva

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh