I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Deponije na Lazarevačkom i Mihajlovačkom drumu najproblematičnije

Borba protiv stvaranja divljih deponija na teritoriji Grada Zrenjanina odvija se poslednju deceniju, a svaka nova deponija koja „nikne“ u blizini prigradskih puteva ili manje prometnim ulicama, dokaz su da se svest građanstva o značaju životne sredine gotovo i ne menja.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ krajem juna završilo je veliku akciju uklanjanja divljih deponija na 15 lokacija u gradu za čije raščišćavanje su utrošena sredstva u vrednosti od 800.000 dinara obezbeđenih iz gradskog budžeta.

nova-deponija
Tokom akcije uklonjene su divlje deponije u Pančevačkoj ulici, na Lazarevačkom i Mihajlovačkom drumu do kanala, na kraju Vranjevačke ulice, u Surdučkoj, ulici Braće Fogaroši, ulicama 9.januara i Miroslava Antića.

Osim što narušavaju izgled ulica i prilaza gradu, ovakva mesta mogu biti i izvor zaraze. Jak vetar dovodi do toga da smeće završava na lokalnim putevima i saobraćajnicama uz koje se deponije najčešće stvaraju, a neprijatan miris, naročito u toplim danima, širi se po gradskim naseljima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

U ovom preduzeću kažu da im najveći problem predstavlja činjenica da nesavesni građani nastavljaju da odlažu smeće na mestima sa kojih je prethodno uklonjena deponija.

– Akcija uklanjanja divljih deponija koja je završena krajem juna meseca dala je zadovoljavajuće rezultate. Na većini lokacija gde su bile divlje deponije nije došlo do stvaranja novih, ali je i dalje problematična deponija na Mihajlovačkom drumu pošto se na istoj ponovo nalazi velika količina smeća. Osim nje, primetno je da se otpad ponovo odlaže na deponiji na Lazarevačkom drumu, kao i pored puta ka gradskoj deponiji, ali u znatno manjem obimu, kaže PR menadžer „Čistoće i zelenila“, Danijela Tančić.

Očuvanje životne sredine je izuzetno važan segment savremenog društva, imajući to u vidu potrebno je edukovati građane kako i na koji način da adekvatno odlažu otpad.

Iz preduzeća “Čistoća i zelenilo” apeluju na sugrađane da pravilno odlažu otpad i da sve nepravilnosti prijave pozivanjem Komunalne policije na broj 023/315-00-92.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh