I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Delegacija iz Noginska posetila Regionalnu privrednu komoru

U okviru višednevne posete srenjebanatskom okrugu, ruska Delegacija iz grada Noginska u Moskovskoj oblasti, obišla je danas Regionalnu privrednu komoru Zrenjanin.

Vodili su se razgovori na temu utvrđivanja mogućnosti saradnje privrednika srednjobanatskog i noginskog okruga.

IMG_1823 obrada

Pored predstavnika zrenjaninske Privredne komore i Delegacije iz Noginska, skupu su prisustvovali i načelnik srednjebanatskog Upravnog okruga Dušan Šijan, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, predsednik gradske Skupštine Radovan Bulajić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za investicije Ivan Dević, i brojni privrednici srednjobanatskog okruga.

I Taxi Zrenjanin

„Cilj današnjeg skupa je da se dosadašnja privredna saradnja našeg okruga sa Ruskom Federacijom podigne na viši nivo“, istakao je Momčilo Nikolčić, podpredsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je dodao da spoljnotrgovinska razmena našeg regiona sa Ruskom Federacijom trenutno iznosi između 5,7 i 6 miliona evra, i da postoji težnja za povećanjem obima razmene sa tom zemljom.

„Saradnja između srednjebanatskog i noginskog okruga uspostavljena je zahvaljujući Ministarstvima spoljnih poslova i ambasadama naših zemalja. Predstavnici noginskog reona i administracija Republike Srbije učiniće sve što je u njihovoj moći da pojednostave i ubrzaju poslovnu saradnju“, istakao je danas Dušan Šijan, načelnik srednjebanatskog upravnog okruga.

IMG_1838

„Računam na talenat i sposobnost privrednika i nadam se uspešnoj budućoj saradnji“, dodaje Šijan.

Slična očekivanja ima i Vladimir Laptev Nikolajevič, načelnik Upravnog okruga Noginska koji se ovom prilikom i zahvalio na gostoprimstvu.

„Saznao sam dosta novih informacija o Zrenjaninu, i puno mi znači ukazano poverenje koje će, nadam se rezultovati učvršćivanjem buduće ekonomske saradnje, ističe Nikolajevič.

Pored Regionalne privredne komore Zrenjanin ruska delegacija danas je posetila i fabriku „Dijamant“ a.d. i opštinu Sečanj.

Reon Noginska i moskovska oblast spadaju u ekonomski najrazvijenije delove Ruske Federacije. Sam grad Noginsk je sedište tekstilne industrije i u njemu se nalaze pogoni za preradu pamuka, svile i vune.

Očekuje se da ova poseta doprinese proširenju privredne saradnje koja je uspostavljena još pre pet godina, početkom rada Srpsko-ruske kuće u Srpskoj Crnji, odakle se isporučuju mesne prerađevine u Rusiju, kao i sa plantaže voća “Bio star” u Vojvoda Stepi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh