I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Deficit medicinskog kadra u Vojvodini

snezana

Dr Danijela Stanković Bariček

Cela Vojvodina lošije je obezbeđena zdravstvenim kadrom u odnosu na ostatak Srbijepotvrdila je tokom nedavne posete zrenajninskoj bolnici dr Danijela Stanković Bariček, pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Stanković Bariček  je tom prilikom istakla da Vojvodina prvi put ima svog predstavnika u republičkoj komisiji za kadrovske planove u zdravstvenim ustanovama što podrazumeva put do boljeg zastupanja interesa Vojvođana i ozbiljniji rad na poboljšanju kadrovske strukture u zdravstvu.

Banat, kao deo Vojvodine, nije izuzet iz ovog problema, te je nedostatak lekara i medicinskog osoblja primetan u zdravstvenim ustanovama.

I Taxi Zrenjanin

„U domovima zdravlja Srednjobanatskog regiona ne pružaju se usluge iz oblasti interne medicine, ginekologije, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije, radiologije, dermatovenerologije jer u njima nisu organizovane ove zdravstvene službe. Zbog toga, teret specijalističkih pregleda iz tih oblasti pada na Opštu bolnicu što dodatno opterećuje njen rad“, saopšteno je iz zrenjaninske bolnice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ trenutno radi 1041 ugovoreni radnik, a na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje,  ovom zdravstvenom centru treba priznati određen broj lekara internista, dermatovenerologa, oftalmologa, psihijatara i rendgenologa, kao i medicinskih i radioloških tehničara.

bolnica

Tokom 2012. godine, za rad u bolnici raspisano je 17 oglasa za prijem na neodređeno i 18 oglasa za prijem na određeno vreme, a ukupno je zaposleno 95 radnika.

U našoj zemlji najmanje je medicinskih radnika starosti do 30 godina jer se veliki broj njih ne zapošljava nakon završenog fakulteta. Iako je njihov broj deficitaran, poslednjih godina je sve više onih koji posao traže u Nemačkoj, Italiji i zemljama bliskog Istoka zbog boljih uslova rada i veće zarade.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh