I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Dečiji festival „Uskršnje jaje“ sutra u Zrenjaninu

U Zrenjaninu će u petak 10. aprila biti održan prvi Dečiji festival „Uskršnje jaje“ specifičan u činjenici da je okupio veliki broj preduzetnika spremnih da deci u našem gradu ulepšaju Uskrs.

Festival će biti održan u zrenjaninskoj Rođendaonici „Moj mali svet“ u Sremskoj 21, koja je uz Dečiju prodavnicu „Ogi“ glavni organizator. Pored brojnih preduzetnika, manifestaciju su podržali Narodno pozorište „Toša Jovanović“ i Grad Zrenjanin.

moj-mali-svet

– Iako je ovo prva godina u kojoj organizujemo jedan ovakav događaj, imamo velike ambicije i želeli smo da festival održimo na Motelu kao idealnom mestu za veliki broj dece i ovu vrstu programa, međutim, znajući da su vremenske prilike varljive početkom aprila, krajnja je odluka bila da ove godine budemo u igraonici koja pored dvorišta ima i zatvoreni prostor. Namera je da obradujemo veliki broj dece, da ih tog dana odvojimo od računara i mobilnih telefona i da se u uskršnjoj atmosferi druže i igraju. Cilj je da deca budu i kreatori i učesnici programa, kažu organizatorke.

I Taxi Zrenjanin

Program festivala počinje u podne i trajaće do 17 sati, a odvijaće se u prostranom dvorištu rođendaonice. Pored brojnih animatora, sitnih životinja, mesta za farbanje jaja, igrački, kućica i rekvizita, biće održan i Uskršnji vašar. Prijavljivanje za učešće na vašaru traje do 1. aprila zbog ograničenog broja tezgi. Cena tezge je na bazi dobrovoljnog priloga.

– Učešće velikog broja radnji i preduzetnika jeste nešto što nas je iskreno oduševilo i pružilo dokaz da se ljudi okupljaju oko dobrih ideja. Sponzori će obezbediti sokove i slatkiše za decu. Svako dete koje učestvuje dobiće bar neki poklon pažnje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Uvod u manifestaciju je već počeo s obzirom da su organizatori pokrenuli likovni konkurs za najbolji uskršnji crtež na koji mališani svih uzrasta već sada šalju i postavljaju radove na Fb stranici „Moj mali svet“.

– Kada je u pitanju likovni konkurs, 3 nagrade će dobiti deca predškolskog uzrasta, a 3 nagrade decu školskog uzrasta. Do sada smo obezbedili stotinak nagrada koje su predviđene i za one koji učestvuju na likovnom konkursu ali i za decu koja će se takmičiti u igrama „lov na jaja“, „nošenje jaja u kašici“, imitacijama, karaokama i izboru za najlepše uskršnje jaje, ističu organizatorke.

Za sve klince i klinceze, „Gomex“ je u saradnji sa dobavljačima, obezbedio osveženje i grickalice kao i deo nagrada koje će biti podeljene najmlađim takmičarima. 

bpt-easter egg hunt. photo by steven wayne rotsch 4-11-01

Program će voditi starija deca koja već imaju iskustvo u ovakvim manifestacijama i klovn Bimbo. Roditelji će imati svoj deo u kom mogu popiti kafu i osvežiti se dok se deca igraju.

– Apelovali bismo na roditelje da ako ne moraju, ne dolaze kolima jer parking može biti problem.

S obzirom da festival traje pet sati, organizatori predlažu da na početak festival dođu roditelji sa decom do 3 godine.

Sa „Maxi taksijem“ smo napravili dogovor da njihovi taksisti tog dana prevoze decu i roditelje iz svih delova grada do rođendaonice po ceni od 100 dinara, poručili su na kraju organizatori. 

moj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh