I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dečiji Festival rumunskog folklora u Ečki

U Domu kulture u Ečki nedavno je održan treći „Festival rumunskog folklora dece Vojvodine“ u organizaciji Nacionalnog saveta Rumuna Srbije.

Festival je otvorio odlazeći gradonačelnik Ivan Bošnjak, a brojnoj publici obratili su se i direktor festivala Roman Bugar i predsednik Nacionalnog saveta Danijel Petrović.

folklor
U dvodnevnom programu nastupilo je oko 600 dece u folklornom, orkestarskom, instrumentalnom i solističkom nastupu, u kome su pokazali tradiciju rumunske muzike i folklora. Nastupila su deca iz Uzdina, Torka, Alibunara, Ečke, Nikolinaca, Seleuša, Kuštilja, Vršca, kao i gosti iz Trgovišta – Rumunija (Serban Octavian i Viorika Mihalache).

folklor1
Revijalni deo programa uveličao je gudački kvartet „Panonija“ u sastavu Roman Bugar, Marin Bugar, Aleksandar Stankov i Roni Beraha, koji je izvodio folklornu muziku u klasičnom aranžmanu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

panonija-kvartet
Kao gost završne večeri, na festivalu je nastupio KUD „Lala“ iz Ečke, koji je direktno sa  Pokrajinske smotre u Bačkoj Topoli došao na nastup u Dom kulture.

folklor2

KUD je formiran 2009. godine i ovo je bila njegova prva takmičarska godina. Pod umetničkim rukovodstvom Zorana Tošića, uspešno je prebrodio opštinsko i zonsko takmičenje koji su održani u Zrenjaninu 13. i 27. aprila. Od četrnaest ansambala i na jednom i na drugom nastupu uspeli su da se plasiraju na pokrajinsko takmičenje i tamo, na „53. muzičkom festivalu dece Vojvodine“,  zauzmu odlično – treće mesto.

Izveštava : Ervin Gazdag

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh