I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Deca iz socijalno ugroženih porodica stigla sa letovanja

Crveni krst Zrenjanin dočekao je petnaestoro mališana iz Zrenjanina koji su prethodnih deset dana boravili u Odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima kroz program preventivnog oporavka – letovanja.


„Rad Odmarališta je bio izuzetno dobro organizovan – u skladu sa potrebama dece osnovnoškolskog uzrasta. Deci je bila na raspolaganju plaža Odmarališta uz stalni nadzor spasilaca – volotera Crvenog krsta, a za njih je bila obezbeđena i Škola plivanja“, rekla je za portal I love Zrenjanin Gordana Pajović, aktivistkinja Crvenog krsta i vaspitač koji je pratio grupu dece na ovom letovanju.

Pored uživanja u čarima mora, deca su učestvovala u edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima.

„Prostrani „Dečiji trg“ u okviru Odmarališta bio je mesto za odvijanje radionica nakon prepodnevnog boravka na plaži. Mladi edukovani volonteri Crvenog krsta vodili su radionice o promociji humanih vrednosti, proj pomoći, realističkom prikazu povreda, zaustavljanju trgovine ljudima i sličnim temama“, istakla je Pajović.

I Taxi Zrenjanin


Ona je dodala da su deci privlačile pažnju i likovna i dramska radionica, pa su mališani iz Zrenjanina svakodnevno učestvovali i u radionicama kreativnog sadržaja poput maskenbla, predstava i kvizova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Deca su bila primerena, dobro raspoložena, aktivna i sarađivala su sa vaspitačem – pa zaslužuju sve pohvale“, napominje Pajović.

Crveni krst je zahvaljujući sredstvima koje usmerava Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu – na osnovu principa oportuniteta, uspeo da obezbedi boravak za petnaestoro dece iz socijalno ugroženih i hraniteljskih porodica.

„Žao nam je što broj upućene dece ove godine nije mogao da bude veći, ali ipak ostaje nada da će u narednom periodu sve više dece kojoj je ovakav vid oporavka potreban i dobrodošao – moći da postane korisnik ovakvog vida naših usluga“, rekla nam je Aleksandra Tanasijević, sekretar zrenjaninskog Crvenog Krsta.

Ona je dodala da je posebno zadovoljstvo to što su deca imala priliku da se druže sa vršnjacima iz gradova širom Srbije i da je samo tokom boravka u Odmaralištu bilo čak 300 mališana.

„Neizbežna je bila tuga, pa čak i po koja suza na rastanku – ali je ostalo obećanje da će neki od polaznika već septembra meseca učestvovati u aktivnostima Crvenog krsta u Zrenajninu i priključiti se članovima Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin“, istakla je Tanasijevićeva za I love Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh