I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Uz zdravicu i vatromet otvoreni 29. „Dani piva“ u Zrenjaninu

Svečano otvaranje tradicionalne zrenjaninske manifestacije „Dani piva“, sinoć je na Žitnom trgu pratilo više hiljada posetilaca.

Popunjen je bio slobodan prostor ispred centralne bine, ali i okolni pivarski štandovi na kojima su pivopije, uprkos prohladnoj večeri, uživale u više različitih vrsta piva.

dani-piva-2014

Publiku je pred otvaranje zagrejao zrenjaninski bend „Šišarke“, koji je izveo repertoar svojih pesama ali i obrade popularnih hitova.

Fordomanija

sisarke

Sa punom kriglom piva, posetiocima je nazdravio glumac Prvoslav Zakovski.

– Nazdravlje vam prijatelji dragi, zvani i nezvani, svi ste nam dobrodošli ako ste veseli i žedni. I kao što čovek ima dušu, tako i ječam ima dušu, a duša ječma je pivo. Pogledaš li u nju – ugledaćeš veliko ćilibarsko oko koje namiguje na te, i kaže „Pij me!“. Sunce na nebu žute je boje verovatno zato što i ono pije pivo! Kako? nije ni važno… Čitav svet još od starih Egipćana vrti se oko piva. Vode se bučne polemike da li se pivo pije pre ili posle jela. Sve te polemike završavaju se kucanjem krigle o kriglu, i taj problem ostaje nerešen. Nikoga to ne zabrinjava. Man’te brigu priđ’te bliže, od lepote pivo stiže. Kao što je jadan onaj što je gladan, tako je i bedan onaj što je žedan. Prijatelju, mili rode, sa Begejom šta se zbiva ? Ako nema dosta vode – neka daju više piva, i veslači i plivači od njega će biti jači. E da mi je dočekati dane, da u bazenu kraj šećerane, gde hlorisana voda prebiva, budu jedno hektolitri piva. I zato molim sva imena gornja, da nam izgrade dva pivotornja i da zato brigu ne vode ko će da postavi pivovode! E, da li je istina ili mi se sniva…pa ovo su dvadeset i deveti zrenjaninski Dani piva! Nek nam bude veselo slavlje, živi bili i ajd u zdravlje!

ceda-i-zakovski

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je poželeo dobrodošlicu svim gostima u našem gradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nebo nad Žitnim trgom prekrio je spektakularni vatromet koji je trajao nekoliko minuta. Neki od posetilaca došli su upravo zbog ovog trenutka.

vatromet1

vatromet

Usledilo je tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva u kojem su se nadmetali i muškarci i žene.  U kvalifikacionim večerima pije se pola litre, a u finalnoj večeri muškarci će imati zadatak da popiju litar piva, a krigla za takmičenje među ženama ostaće iste mililitraže kao i za kvalifikacije – pola litra.

Juče je među ženama najbolja bila Stojanka Trivonović koja je pivo ispila za 4’03“, a u muškoj kategoriji najbolji je bio Oliver Čilag vremenom od 3,03 sekunde.

ispijanje-piva

Posle takmičenja u brzom ispijanju piva usledio je koncert grupe Partibrekejrs, a poslednji koncert prve večeri 29. Dana piva održao je Rambo Amadeus.

partibrejkers

rambo-amadeus

Program druge večeri Dana piva pogledajte OVDE.

Foto: Goran Mihajlov

Fotografije vatrometa: Jovana Rikalo

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh