I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Uz “Dane piva” Zrenjanin postaje turistički centar Srbije

Grad Zrenjanin i Turistički centar grada Zrenjanina pripremaju se za najveću manifestaciju u našem gradu , 28.“Dane piva”. Svi ljubitelji “soka od ječma” i dobra zabave će od 28. avgusta do 1. septembra imati priliku da uživaju u kvalitetnom i zanimljivom programu koji su pripremili organizatori.

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić pozvao je sve ljude koji vole “Dane piva” da posete Zrenjanin koji će tih dana biti, kako je rekao, “turistički centar Srbije.”

“Tokom Dana piva, posle više decenija obeležićemo gradsku slavu, Veliku Gospojinu.Tom prilikom biće organizovana i liturgija u centru grada, od 9 časova. Pozivam sve Zrenjanince da dođu i da, kao što su to nekada činili naši očevi i dedovi, i mi obeležimo ovaj praznik.”

turistička

I Taxi Zrenjanin

“U kontinuitetu 28 godina tradicionalno pozivamo naše sugrađane na ovu manifestaciju, povorkom fijakera koji će nositi i deliti pivo. Tako će biti i ove godine, a fijaker će se na ulicama naći 27. avgusta” istakla je PR i zamenik predsednika upravnog odbora Dana piva Marica Kosanović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kosanović je dodala da su svi štandovi na Žitnom trgu zakupljeni, ističući da ih je ponuđeno manje nego što je bilo zainteresovanih zakupaca.

Na glavnoj lokaciji – Žitnom trgu, prvog dana, 28. avgusta program počinje u 20 sati nastupom Tamburaškog orkestra Ego. U 21.30 sati  zakazano je Svečano otvaranje uz vatromet, a u 22 sati počinje tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva . Nedugo zatim, ljubitelji trubača uživaće uz Dejana Petrovića i BIG BEND dok se oko ponoći očekuje nastup grupe Bad copy .

U četvrtak, 29. avgusta od 20 sati nastupa Đorđe David koga će na bini zameniti Haris Džinović. Nakon Džinovića, beogradski sastav S.A.R.S. zabaviće okupljene oko glavne bine.

Petak 30. avgust je rock veče na Žitnom Trgu. Od 20 sati nastupaju Kanda Kodža i Nebojša, od 22 sati Van Gog, a nakon njih AC-DC trbute band- Sveti gral.

U subotu 31. avgusta očekuju se Ortodox Celtsi od 20 sati a zatim i finale takmičenja u ispijanju piva.Posle 22 sata nastupa bend Miligram, a nakon njih zrenjaninski bend Šišarke.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 1. septembra posetioce će zabavljati Boris i Karington bend, Crvena jabuka i Raskršće.

U sklopu obeležavanja gradske slave Velike Gospojine, manifestacija “Banatske vredne ruke” biće organizovana u porti Pravoslavne crkve.

Na trgu Zorana Đinđića od 28. avgusta u terminu od 20 do 22 sata održavće se festival folklora “Lala”sa brojnim učesnicima iz Grčke, Italije, Sloavačke, Rumunije i Srbije. Od 22 sata na istom mestu počinju Tuborg House žurke.

Young happy woman in dirndl holding Oktoberfest beer stein (Mass

Programe za decu ove godine organizuje kompanija “Persu” koja će na platou ispred vodotornja postaviti mini klizalište i binu na kojoj će se održavati likovne, muzičke i dramske radionice od 18 do 21 sat. Za naše najmlađe sugrađane 31. avgusta od 19 časova pripremljen je i koncert Leontine, Tijane Dapčević i Minje Subote. I ove godine sportski program neće izostati sa “Dana piva”. Na Trgu slobode organizovaće se turniri u rukometu, malom fudbalu i tekvondou.

Privredni krakter ovoj manifestaciji daje sajam preduzetništva “INOCOP”koji će se održavati u Hali sportova “Medison” od 29. do 31. avgusta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh