I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

13. „Dan Silašija“ u Mužlju privukao citraše iz cele Vojvodine

U punoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ u Mužlji sinoć je u čast Mihalju Silašiju, začetniku citraške muzike na ovim prostorima, trinaesti put organizovano tradicionalno veče pod nazivom “Dan Silašija”.

Prisutne je u ime organizatora pozdravila predsednica KUD „Petefi Šandor” Kristina Juhas Terkelj, koja je u svom govoru istakla da je cilj ove manifestacije da se citra kao muzički instrument i sviranje na njoj sačuvaju, ali i da se sa posebnom negom i pažnjom prenese na mlađu generaciju.

PODRŠKA INSTITUCIJA MANIFESTACIJI DAN SILAŠIJA

Manifestaciju je svečano otvorila državna sekretarka za nacionalnu politiku u Vladi Mađarske Judita Pirićine Sabo, nakon čega je u bogatom i raznovrsnom kulturno-umetničkom programu nastupilo dvadesetak mlađih i odraslih citraških grupa i solista iz Budimpešte, Subotice, Pačira, Temerina, Sente, Ade, Čoke, Novog Kneževca, Adorjana, Trešnjevca, Novog Bečeja, Ruskog Sela, Skorenovca, Debeljače, Mihajlova i Mužlje.

I Taxi Zrenjanin

13. Dan Silašija realizovan je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, civilnih organizacija, udruženja i uz pomoć dobrih ljudi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh