I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dan sestrinstva u Zrenjaninu: Nedovoljan broj sestara i tehničara

Medicinske sestre i tehničari zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“ obeležili su danas Međunarodni dan sestrinstva sa porukom „Medicinske sestre – snaga za promene, vitalni resurs za zdravlje“.

dan-sestrinstva

Govornici su medicinske radnike podsetili na značaj komunikacije, osnaživanja timskog rada i na činjenicu da su medicinske sestre i tehničari izuzetno važna karika u zrenjaninskoj bolnici.

– Internacionalni Savez sestara svake godine obeležava ovaj važan datum 12. maja, na dan rođenja Florens Najtingel, utemeljivača profesije medicinskih sestara. Na ovaj dan izdaje se priručnik koji koriste sestre i tehničari širom sveta, a on između ostalog govori o jazu između ponude i potražnje sestara, migracijama sestara, efektima finansijske krize, i bezbednom radu medicinskih sestara i tehničara. U našoj zemlji postoje problemi koji datiraju i pre svetske ekonomske krize i oni se odnose na nedovoljan broj medicisnkih sestara i tehničara kao i pomoćnog osoblja, a problemi nam tek predstoje velikom migracijom zdravstvenih radnika u zemlje Evropske Unije, rekla je glavna sestra Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, Ivana Bujkov.

PerSu marketi

Svake godine na Dan sestrinstva, zrenjaninska bolnica nagrađuje najbolje sestre i tehničare za postignute rezultate na odeljenima na kojima rade, pa su tako ove godine nagradu dobile medicinske sestre Persa Sarić i Dušica Nikolić i laboratorijski tehničar Dane Drča.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

dan-sestrinstvaNagrađeni medicinski radnici sa direktorkom bolnice Gordanom Kozlovački i glavnom sestrom Ivanom Bujkov

Zanimljivo predavanje na temu komunikacije sa ljudima i između ljudi, održala je glavna sestra Dnevne bolnice Psihijatrije, Nataša Majstorović koja je ukazala na različitost ljudskih karaktera i načine kako je premostiti.

– Bogatstvo tima je upravo u toj raznovrsnosti naših ličnosti i svako treba da bude komponente tima sa zajedničkim imeniteljem, a to je asertivno ponašanje odnosno profesionalni bonton. Ta doza saosećanja i srdačnosti ne samo prema pacijentima nego i u našem međusobnom kontaktu, daje snagu za dalje i unapređuje timski rad. Imajte svoj stav, slobodno ga izrazite i ponekad učinite nešto i oponentski jer je to snaga koja vuče dalje u promene, poručila je direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački zaposlenim sestrama i tehničarima.

U zrenjaninskoj bolnici danas je zaposleno 590 medicinskih sestara i tehničara što se smatra nedovoljnim brojem u odnosu na trenutne potrebe.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh