I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dan MZ Mala Amerika i 150. godišnjica Pupinovog rođenja

mala-amerikaDan Mesne zajednice Mala Amerika proslavljen je danas posle skoro dve decenije u kojima nije značajnije obeležavan.

Savet te mesne zajednice pripremio je dobrovoljno davanje krvi tokom prepodnevnih sati, a tokom večeri bila je pripremljena tribina o Mihajlu Pupinu u čast obeležavanja 159 godina od njegovog rođenja.

– Veza između naše proslave i Mihajla Pupina jeste činjenica da je zgradu u kojoj se nalazi Savet mesne zajednice, naš naučnik kupio i zaveštao 1921. godine Zrenjaninu, za potrebe naučne biblioteke i čitaonice. To se do današnjeg dana nije ostvarilo, ali je naš zadatak da zgradu sačuvamo od propadanja, pa da je možda jednog dana i pretvorimo u Pupinovu zamisao, rekao je danas predsednik Saveta, Goran Milinkov.

Na tribini o jednom od najvećih naučnika svih vremena govorio je kustos Pupinovog muzeja u Idvoru, i prikazan je film o njegovim naučnim dostignućima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Mala-Amerika1

Dobrovoljni davaoci

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh