I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Dan mladih“ i ove godine na Peskari

Kancelarija za mlade Zrenjanin obeležiće i ove godine 12. avgust, Međunarodni dan mladih, druženjem na gradskom kupalištu Peskara. Za mlade u Zrenjaninu priprema se kvalitetan sportski i muzički program.

dan mladih

Međunarodni dan mladih je praznik omladine koji se obeležava u celom svetu kako bi se podigla svest ljudi o problemima koje imaju i poboljašao njihov položaj u društvu. Tog dana omladinske organizacije i aktivisti organizuju raznovrsne kulturne  manifestacije, sportska takmičenja, koncerte, radionice i predavanja. Datum 12. avgust je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih Nacija 2000. godine, a u našoj zemlji on se obeležava od 2007. godine.

„Kao i prošle godine, lokacija za obeležavanje ovogodišnjeg Dana mladih je kupalište Peskara. Program počinje u 14 časova, a ukoliko dnevne temperature budu visoke, startovaćemo u kasnijim popodnevnim satima. Za naše mlade sugrađane pripremili smo „Igre bez granica“ i dnevnu žurku u lokalu „Beer house“ na kojoj će nastupiti bend „Francuska sobarica“. Prijave ekipa za ovo takmičenje vršiće se na licu mesta, a za najbolje smo obezbedili simbolične poklone. Druženje će upotpuniti i zrenjaninski sportisti koji će promovisati zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena“ izjavio je koordinator Kancelarije za mlade Zrenjanin, Igor Mikalački.

I Taxi Zrenjanin

Očekuje se dolazak više stotina mladih koji će zajedno proslaviti ovaj dan. U cilju bezbednosti, prostor na kome će se program odvijati biće ograđen, a angažovana je i posebna spasilačka ekipa koja će brinuti o posetiocima.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin a članica Gradskog veća zadužena za resor mladih i sporta, Zlatana Ankić je pozvala sve mlade da u  ponedeljak dođu na Peskaru jer će ovaj dan biti posvećen njima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Smatram da je učešće mladih u društvenom životu Zrenjanina na niskom nivou a kako su oni naša budućnost moraju se više aktivirati zbog sebe i svih nas. Veliki  problem je nedovoljna informisanost o mogućnostima koje se našim mladim sugrađanima pružaju a mi ćemo se truditi da u budućnosti učinimo pristupačnijim sve institucije koje su posvećene njima”.

ZRENJANIN USKORO DOBIJA OMLADINSKI KLUB

Kancelarija za mlade je na današnjoj konferenciji za medije predstavila svoj novi logo koji prezentuje simbole i znamenitosti Zrenjanina. Najavljeno je i otvaranje Omladinskog kluba za mlade.

Graphic2

„ Javio se pravni problem zbog kog klub nije otvoren ranije, ali se nadam da će uskoro biti rešen. Omladinski klub biće smešten u prostoru u Kulturnom centru za koji je oprema obezbeđena i u kom će mladi moći da dolaze tokom celog dana, razmenjuju iskustva i informacije sa vršnjacima ali i da pronalaze sadržaje koji su im interesantni. Svakodnevno će im biti dostupni računari, pristup internetu i učestvovanje u sportskim programima” navela je Ankić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh