I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

„Dan mladih“ i ove godine na Peskari

Kancelarija za mlade Zrenjanin obeležiće i ove godine 12. avgust, Međunarodni dan mladih, druženjem na gradskom kupalištu Peskara. Za mlade u Zrenjaninu priprema se kvalitetan sportski i muzički program.

dan mladih

Međunarodni dan mladih je praznik omladine koji se obeležava u celom svetu kako bi se podigla svest ljudi o problemima koje imaju i poboljašao njihov položaj u društvu. Tog dana omladinske organizacije i aktivisti organizuju raznovrsne kulturne  manifestacije, sportska takmičenja, koncerte, radionice i predavanja. Datum 12. avgust je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih Nacija 2000. godine, a u našoj zemlji on se obeležava od 2007. godine.

„Kao i prošle godine, lokacija za obeležavanje ovogodišnjeg Dana mladih je kupalište Peskara. Program počinje u 14 časova, a ukoliko dnevne temperature budu visoke, startovaćemo u kasnijim popodnevnim satima. Za naše mlade sugrađane pripremili smo „Igre bez granica“ i dnevnu žurku u lokalu „Beer house“ na kojoj će nastupiti bend „Francuska sobarica“. Prijave ekipa za ovo takmičenje vršiće se na licu mesta, a za najbolje smo obezbedili simbolične poklone. Druženje će upotpuniti i zrenjaninski sportisti koji će promovisati zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena“ izjavio je koordinator Kancelarije za mlade Zrenjanin, Igor Mikalački.

I Taxi Zrenjanin

Očekuje se dolazak više stotina mladih koji će zajedno proslaviti ovaj dan. U cilju bezbednosti, prostor na kome će se program odvijati biće ograđen, a angažovana je i posebna spasilačka ekipa koja će brinuti o posetiocima.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin a članica Gradskog veća zadužena za resor mladih i sporta, Zlatana Ankić je pozvala sve mlade da u  ponedeljak dođu na Peskaru jer će ovaj dan biti posvećen njima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Smatram da je učešće mladih u društvenom životu Zrenjanina na niskom nivou a kako su oni naša budućnost moraju se više aktivirati zbog sebe i svih nas. Veliki  problem je nedovoljna informisanost o mogućnostima koje se našim mladim sugrađanima pružaju a mi ćemo se truditi da u budućnosti učinimo pristupačnijim sve institucije koje su posvećene njima”.

ZRENJANIN USKORO DOBIJA OMLADINSKI KLUB

Kancelarija za mlade je na današnjoj konferenciji za medije predstavila svoj novi logo koji prezentuje simbole i znamenitosti Zrenjanina. Najavljeno je i otvaranje Omladinskog kluba za mlade.

Graphic2

„ Javio se pravni problem zbog kog klub nije otvoren ranije, ali se nadam da će uskoro biti rešen. Omladinski klub biće smešten u prostoru u Kulturnom centru za koji je oprema obezbeđena i u kom će mladi moći da dolaze tokom celog dana, razmenjuju iskustva i informacije sa vršnjacima ali i da pronalaze sadržaje koji su im interesantni. Svakodnevno će im biti dostupni računari, pristup internetu i učestvovanje u sportskim programima” navela je Ankić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh