I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Daljinski nadzor starim osobama za pomoć i sigurnost

U prostorijama Zrenjaninske biskupije održana završna konferencija projekta pod nazivom „Uvođenje usluga daljinskog nadzora sa pružanjem SOS pomoći u kućama”.

Projekat realizuje  humanitarna organizacija „Caritas” iz Zrenjanina, a uz podršku i pomoć Malteške Dobrotvorne Organizacije i Ministarstva Inostranih Poslova Mađarske.

 

102_8872

I Taxi Zrenjanin

Nakon pozdravnih reči domaćina, gosti iz Mađarske su istakli, da je realizacija ovog međunarodnog razvojnog projekta započeta u januaru 2016. godine dodelom dvadeset daljinskih uređaja starim osobama na teritoriji grada Zrenjanina. Prvobitan cilj sistema daljinskog nadzora jeste povećanje osećaja sigurnosti kod starih osoba, koji žive samostalno.

-Bitno je istaći, da ovaj uređaj nije jedno „dugme za paniku”, koje se može pritisnuti samo ako je nekome pozlilo ili je pao u svom domu, nego je i osećaj sigurnosti, da u slučaju nastalog problema stiže poverljiva i poznata osoba, koja će rado pomoći.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovakvo zbrinjavanje starih i usamljenih osoba je sastavni deo sistema socijalne zaštite u većini država Evropske Unije.

102_8863

Završnoj konferenciji su prisustvovali predstavnici humanitarnih organizacija „Caritas” iz Subotice, Beograda i Zrenjanina, konzulata Mađarske, gosti iz Malteške Dobrotvorne Organizacije, Centar za socijalni rad Zrenjanin i predstavnici lokalne samouprave.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh