I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Đaci se 1. septembra vraćaju u Poljoprivrednu školu

Đaci i profesori Poljoprivredne škole vratiće se u svoj matični školski objekat u Makedonskoj ulici, četiri godine nakon što su zbog velikih havarija izmešteni u bivšu zgradu Medicinske škole.

poljoprivredna-skola
U toku je rekonstrukcija koja je obuhvatila zamenu svih instalacija, prozora i krova, izvlačenje vlage, izgradnju novih sanitarnih čvorova, krečenje i sanaciju dela fasade.

Školu je danas obišao zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je podsetio da je 1. septembar krajnji rok za završetak svih radova.

poljoprivredna-skola1
Ukupna vrednost radova preći će 20 miliona dinara jer investicija u sledećoj fazi obuhvata i rešavanje pitanja grejanja u školi. Đaci će imati dobre uslove za nastavu u potpuno rekonstruisanom objektu, a ovde se nalaze i svi prateći sadržaji neophodni za njihovu edukaciju. Grad će i u budućnosti pomagati obrazovanje jer će krajnji rezultat toga biti školovani i obučeni ljudi, rekao je Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

poljoprivredna-skola2

poljoprivredna-skola3
Direktorka škole, Milica Damjanović Tomin kaže da se i učenici i profesorski kadar raduju činjenici da će prvo školsko zvono zazvoniti u renoviranom objektu.

– Ovde su uslovi mnogo bolji, prostor je veći, tu se nalaze i naše radionice, kabineti, i imaćemo uslove da ponovo povežemo praksu i teoriju. U staroj Medicinskoj školi nismo imali dobre uslove. Četiri godine smo boravili u manjem broju učionica, a pojedini delovi zgrade, poput sanitarnog čvora, bili su potpuno nehumani i srećni smo što je grad omogućio sredstva da se naša škola dovede u funkcionalno stanje, rekla je direktorka.

poljoprivredna-skola4

Ona je rekla i da u Poljoprivrednoj školi nakon prvog upisnog roka ima 450 đaka, a da za najatraktivniji profil i dalje važi smer Veterinarski tehničar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh