I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninski đaci proizvode povrće u kontrolisanim uslovima

Srednja Poljoprivredna škola Zrenjanin i Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin danas su otpočele realizaciju projekta „Poljoprivredna proizvodnja u kontrolisanim uslovima zaštićenog prostora“ čiji je cilj sticanje znanja, veština i stručnih kompetencija učenika o bezbednoj agrarnoj proizvodnji u zaštićenom objektu – plasteniku.

Finansijska sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su konkursom „Zajednici zajedno“ koji je organizovala Naftna industrija Srbije.

 srednja-poljoprivredna-djaci-profesor-praksa-projekat

U narednom periodu planirano je podizanje školskog plastenika na 100 kvadratnih metara u kom će učenici proizvoditi salatu, mladi crni luk i spanać.

PerSu marketi

– Prva faza obuke je današnje uzorkovanje zemljišta, a na osnovu dobijenih rezultata vršiće se đubrenje i prihrana biljaka koje će se proizvoditi u plasteniku, izjavila je direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin i koordinator projekta, Kristina Salapura.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Salapura je dodala i da će novostečenim znanjem učenici moći da doprinose preradi zemlje na sopstvenim gazdinstvima, jer se „oko 60% porodica đaka Poljoprivredne škole bavi poljoprivrednom proizvodnjom, prvenstveno ratarskih kultura“.

 poljoprivredna-skola-zrenjanin-novi-projekat

Kroz praktične edukacije u narednih šest meseci obuku će proći više od 300 učenika  iz četiri obrazovna profila, uzrasta od 16 do 19 godina.

– Nakon podizanja plastenika, deca će dobiti učionicu na otvorenom u kojoj će moći da usavršavaju svoje teroijsko znanje i veštine. Mi, kao profesori i pedagozi škole,  uputićemo ih u najnovija dostignuća ovog vida proizvodnje povrća, istakao je profesor praktične nastave u srednjoj Poljoprivrednoj školi Vladimir Popov i napomenuo da su đaci zadovoljni edukacijama i aktivni u radu.

 srednja-poljoprivredna-plastenik-djaci-profesor-projekat

Jedna od učesnica u projektu je i učenica drugog razreda, Jovana Lakatuš iz Aradca, čija se porodica bavi poljoprivrednom proizvodnjom i obrađuje preko 90 lanaca zemljišta.

– Nadam se da ću u narednim mesecima na praktičnoj nastavi steći nova znanja koja ću moći da primenim u svom domaćinstvu i tako pomognem porodici, istakla je Lakatuš.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh