I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Crveni krst Mužlja: Više humanitarnih aktivnosti i edukacija za mlade

Mesni odbor Crvenog krsta iz Mužlje jedan je od najaktivnijih odbora na teritoriji grada Zrenjanina. Nakon kratke „pauze“, zahvaljujući novim članovima prošle godine su nastavili da realizuju korisne i humane akcije za dobrobit društva.

Mesni odbor trenutno broji blizu 50 članova. Uz pomoć i podršku Udruženja penzionera, u 2016. godini renovirali su prostorije nekadašnje kuglane, koju su dobili na korišćenje od Saveta Mesne zajednice. Unutar ove prostorije aktivno deluje Udruženje građana obolelih od šećernih bolesti i sportska sekcija ovdašnjih penzionera.

Na jučerašnjoj redovnoj godišnjoj sednici Mesnog odbora Crveni krst Mužlja, predsednik Salma Karolj je rekao, da su u drugoj polovini 2016. godine uspeli da organizuju dobrovoljnu akciju davanja krvi – na koje se odazvalo svega jedanaest sugrađana, dok su zajedno sa odborom za socijalna pitanja Saveta Mesne zajednice, Udruženjem penzionera i Ženskim Forumom Saveza vojvođanskih Mađara više puta organizovali humanitarne akcije u vidu podele obuća i odeće za naujgroženije meštane.

PerSu marketi

Salma je na kraju dodao, da pored redovnih aktivnosti, ove godine planiraju da zajedno sa Osnovnom školom „Servo Mihalj“ više puta organizuju edukativne radionice za učenike, da ih upoznaju sa radom Crvenog krsta i da im usade želju, da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sednicu je svojim prisustvom upriličila i Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, koja se u svom obraćanju zahvalila Mesnom odboru na požrtvovanom radu i delima kojima svakodnevno šalju poruke humanosti, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti, dobrovoljnosti, jedinstva i jednakosti.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh