I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Četiri nova vozila za zrenjaninsku Hitnu pomoć

Službi hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu danas su uručena dva nova vozila kupljena sredstvima iz gradskog budžeta. Tokom primopredaje, najavljeno je da će ova služba do kraja godine dobiti još dva nova vozila.

Obnavljanjem voznog parka, rešen je najveći problem sa kojim se služba Hitne pomoći svakodnevno susreće, naročito u vanrednim situacijama kakve su oscilacije vremenskih prilika.

hitna-pomoc-2

– Manjak vozila je do sada otežavao rad ovoj službi, naročito dispečerima. U situacijama kada smo imali veliki broj poziva, bilo je teško zadovoljiti potrebe svih građana, rekla je medijima Biljana Papić, direktorka Doma zdravlja Dr Boško Vrebalov u čijem se sistemu nalazi i Hitna pomoć.

I Taxi Zrenjanin

U toku 2013. godine ukupno 17 miliona dinara izdvojeno je za nabavku nove opreme i vozila za Doma zdravlja. O neophodnosti obnavljanja voznog parka svedoči i podatak da su vozila Hitne pomoći koja su u svakodnevnom opticaju, prešla više od 300.000 kilometara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

hitna-pomocGradonačelnik Ivan Bošnjak najavio je danas nova ulaganja u sistem zdravstene zaštite.

– Ove godine smo se opredelili da se osim nabavke vozila, obezbedi i dodatni deo opreme za zbrinjavanje pacijenata u
ambulantama, a iz budžeta će biti izdvojena i sredstva za opremanje vozila za regionalnu bolnicu. U narednoj godini planiramo još veća ulaganja u zdravstvenu zaštitu svih naših građana, rekao je Bošnjak.

U Službi Hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu radi 20 lekara, 30 vozača i 35 medicinskih tehničara od kojih petoro obavlja funkciju dispečera.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh