I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Četiri dokaza – zašto će 2015. biti teža od devedesetih

Dolaze teška i oskudna vremena – to je opšta ocena kada se govori o onome što građane Srbije čeka u 2015. godini. Dodatni pad standarda i gubitak posla su najizvesniji scenariji u narednih godinu dana, pišu 24 sata.

Ekonomista Ljubomir Madžar za „24 sata“ kaže da će na kvalitet života uticati pad vrednosti dinara u odnosu na evro i smanjenje plate i penzije. U prevodu, veće rate za kredit i manje mesa na trpezi.

stres

EVRO

U godini pred nama očekuje se dalji pad vrednosti domaće valute, koji će za sobom povući pre svega rast cena i pad kupovne moći. Očekivani prosek vrednosti dinara u odnosu na evro je 121 dinar. Ovakva situacija će najviše pogoditi one koji su se zadužili u devizama.

PerSu marketi

PLATE

Za zaposlene u javnom sektoru, kao i za penzionere, nema nedoumica oko visine zarada. Njihova sudbina je već rešena u ovoj godini. Smanjenje plata za 10 odsto ostaće na snazi i u 2015. Tako će, na primer, svi koji su primali 40.000 dinara, tokom cele sledeće godine dobijati 4.000 manje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

KUPOVNA MOĆ

Ova godina nije donela veliku inflaciju koja sa sobom nosi i rast cena. U 2015. zaposleni u javnom sektoru i penzioneri ulaze, međutim, sa manjim primanjima, što će se svakako odraziti na kupovnu moć.

OTPUŠTANJA

Budžetom za 2015. Vlada Srbije planira da smanji izdvajanja za zarade u javnom sektoru i to racionalizacijom broja zaposlenih. Prema našoj računici, bez posla bi trebalo da ostane oko 7.000 ljudi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh