I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Četiri dokaza – zašto će 2015. biti teža od devedesetih

Dolaze teška i oskudna vremena – to je opšta ocena kada se govori o onome što građane Srbije čeka u 2015. godini. Dodatni pad standarda i gubitak posla su najizvesniji scenariji u narednih godinu dana, pišu 24 sata.

Ekonomista Ljubomir Madžar za „24 sata“ kaže da će na kvalitet života uticati pad vrednosti dinara u odnosu na evro i smanjenje plate i penzije. U prevodu, veće rate za kredit i manje mesa na trpezi.

stres

EVRO

U godini pred nama očekuje se dalji pad vrednosti domaće valute, koji će za sobom povući pre svega rast cena i pad kupovne moći. Očekivani prosek vrednosti dinara u odnosu na evro je 121 dinar. Ovakva situacija će najviše pogoditi one koji su se zadužili u devizama.

I Taxi Zrenjanin

PLATE

Za zaposlene u javnom sektoru, kao i za penzionere, nema nedoumica oko visine zarada. Njihova sudbina je već rešena u ovoj godini. Smanjenje plata za 10 odsto ostaće na snazi i u 2015. Tako će, na primer, svi koji su primali 40.000 dinara, tokom cele sledeće godine dobijati 4.000 manje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

KUPOVNA MOĆ

Ova godina nije donela veliku inflaciju koja sa sobom nosi i rast cena. U 2015. zaposleni u javnom sektoru i penzioneri ulaze, međutim, sa manjim primanjima, što će se svakako odraziti na kupovnu moć.

OTPUŠTANJA

Budžetom za 2015. Vlada Srbije planira da smanji izdvajanja za zarade u javnom sektoru i to racionalizacijom broja zaposlenih. Prema našoj računici, bez posla bi trebalo da ostane oko 7.000 ljudi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh