I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Četiri decenije Mesne zajednice Zeleno polje

Mesna zajednica “Zeleno polje“,prirediće tokom vikenda program svečanog i humanitarnog karaktera kojim će obeležiti jubilej, 40 godina od osnivanja.

Predsednik Saveta mesne zajednice, Zoran Ljubotina, pozvao je građane da svojim pisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

– Za predstojeći vikend predviđena je sadnja drveta prijateljstva, postavka izlagača u kućicama iza doma mesne zajednice, humanitarni program „Od dece deci“, dečji bazar sa priredbom i kulturno umetnički program uz izložbe naših umetnika. Organizovan je i šahovski turnir i školica jahanja kao i turniri u fudbalu i basketu. Prvi put se nešto ovako organizuje u ovom obimu, i u planu nam je da ovo preraste u tradiciju.

zeleno-poljePredstavnici MZ „Zeleno polje“ sa koordinatorom Gradskog press centra na konferenciji za medije

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Program počinje u petak u 14 sati, a završnica je u subotu u 18,30 kada će biti održana svečana sednica Saveta u prisustvu mnogobrojnih zvanica i umetnički program na kom će biti dodeljena priznanja i zahvalnice najzaslužnijim sugrađanima i ljudima koji su pomagali mesnu zajednicu u prethodnom periodu.

U organizaciji obeležavanja jubileja, pored mesne zajednice, učestvovali su volonteri, privredni subjekti i pojedinci koji žive na teritoriji Zelenog polja.

Organizatori su rekli da su svesni situacije u zemlji i da nisu želeli da ovu manifestaciju stavljaju na teret građana i budžeta.

RAZVOJ MESNE ZAJEDNICE TOKOM ČETIRI DECENIJE

Tokom ove četiri decenije, u drugoj po veličini mesnoj zajednici u gradu, urađeno je mnogo po pitanju razvoja.

 – U momentu osnivanja imali smo 18 ulica od kojih su četiri bile delimično pokrivene infrastrukturom. Tada su ljudi svojim samodoprinosom pomogli izgradnju. Za ovih 40 godina mi smo porasli na 8,5 hiljada stanovnika, što je duplo više nego kada smo počeli. Sada imamo 44 ulice od kojih je 37 pokriveno infrastrukturom, kaže potpredsednik mesne zajednice Slobodan Vasić.

On je dodao da je uz pomoć svih građana i donatora omogućen početak gradnje hrama Sveti Nikolaj, do kraja tekuće godine

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh