I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Čekale Božićnu čestitku, dobile rešenja o otkazu

Trinaest radnica konfekcijske firme „Star fešn“ iz Zrenjanina dobilo je za Božić rešenja o otkazu koja su im uručena poštom. Očajne zbog postupka poslodavca i način na koji im je saopšten prestanak radnog odnosa, ove sada bivše radnice, upoznale su javnost sa uslovima u kojima su radile.

-Od 15. maja svesno smo krenule da radimo „na crno“ i za osam sati rada dobijale smo 300 dinara što nekima od nas nije bilo dovoljno ni za put, ali smo na to pristale jer nam je vlasnik firme obećao povećanje plata sa povećanjem obima posla. Radile smo u nezdravim uslovima, leti nije bilo klime, zimi nije bio grejanja, priča jedna od žena, Marija Brandić.

Ona je navela i da su 12. avgusta potpisale Ugovor o radu na neodređeno, sa probnim periodom do 6 meseci.

– Vlasnik firme nas je preuzeo sa biroa i za to dobio 130.000 dinara po radnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Bivše radnice kažu da je situacija kulminirala kada su tražile novembarsku platu. Posle teških razgovora sa poslodavcem i pretnji o otkazu, kažu da su posle nekoliko dana dobile Rešenja o prestanku radnog odnosa zbog „neuspelog probnog rada“.

Obratile su se Inspekciji rada čiji su ih inspektori uputili na sudske organe. Kada su nakon otkaza zatražile da preuzmu svoje lične stvari, kažu da je usledio novi udarac.

Pre par dana gazda nas je porukom obavestio da je brava na hali promenjena i da su nam stvari ostavljene ispred,  izbačene pored đubreta, rekle su bivše radnice medijima.

Sve vreme primale su minimalac, a kažu, poslodavac im je ostao dužan novembarsku i decembarsku platu. One su zatražile pomoć javnosti, da se ovakve situacije nikom više ne bi dogodile.

13

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh