I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Čedomir Janjić: Otvorićemo kancelariju za suzbijanje siromaštva

Zrenjanin je ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv gladi dočekao sa 600 korisnika usluge Narodne kuhinje, od kojih 250 dobija topli obrok.

crveni-krst-spolja

U vreme podele današnjeg obroka, Narodnu kuhinju koja se nalazi u okviru organizacije Crveni krst, posetio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

– Dan borbe protiv gladi je dobar povod da se setimo svih naših ugroženih komšija, rođaka, prijatelja. Sramota je što u „žitnici Srbije“ ima gladnih, ali pokušavamo da popravimo to stanje. Grad Zrenjanin je budžetom u 2014. godini skoro izdvojio skoro 90.000 evra za 250 obroka dnevno, i kako čujem od saradnika, u ovom trenutku to je dovoljno. U nekom narednom periodu želja mi je da formiram lokalnu kancelariju za suzbijanje siromaštva, kroz koju ćemo naše socijalno ugrožene sugrađane moći da angažujemo na raznim poslovima, da mogu i da zarade, rekao je gradonačelnik Janjić.

PerSu marketi

narodna-kuhinja-podela-obroka

Korisnicima Narodne kuhinje obroci se dele od ponedeljka do petka u vremenu od 12 do 13 sati kada dobijaju topli obrok, a za vikend je namenjena konzervirana hrana, po dve paštete i dva mesna nareska po osobi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ovogodišnji svetski dan borbe protiv gladi obeležava se uz moto koji poručuje da je potrebna zajednička akcija u borbi protiv ekstremnog siromaštva. Evidentno je da Grad Zrenjanin, Centar za socijalni rad i Crveni krst jesu nosioci programa za ublažavanje siromaštva, a jedan od njih jeste program Narodne kuhinje. Posebno je zadovoljstvo što smo uspeli da obezbedimo sredstva zahvaljujući kojima danas gotovo 600 ljudi koristi usluge ove kuhinje, a naročito ističemo to što smo ove godine uspeli da povećamo broj korisnika toplih obroka sa 200 na 250. Oni svakog dana dobijaju topli obrok, a bude i dodatnih namirnica. Grad Zrenjanin obezbeđuje sredstva, finansira Narodnu kuhinju, dok veliku pomoć u vidu namirnica za pripremu obroka obezbeđujemo posredstvom Crvenog krsta Srbije, izjavila je sekretarka Crvenog krsta, Aleksandra Tanasijević.

Ovoj organizaciji povremeno se javljaju i donatori koji korisnicima žele da obezbede dodatni obrok, ali zajednička je želja da ih ima u većem broju. Danas je dodatnu namirnicu obezbedio Grad, donirajući sveže voće svim korisnicima Narodne kuhinje.

voce-dan-gladnih

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh